Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nabestaanden schietpartij Rotterdam leven in onwerkelijkheid: 'Zwart gat'

Door onze nieuwsredactie

De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam leven in onwerkelijkheid. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

"We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze verder in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie.

Bij de schietpartij in een woning aan het Heiman Dullaertplein kwamen de 39-jarige Marlous en haar veertienjarige dochter Romy om het leven. De nabestaanden zeggen nog veel vragen te hebben over hoe de schietpartij heeft kunnen gebeuren.

"Vragen waarop antwoorden moeten komen, maar onze families willen nu vooral de tijd nemen om in alle rust te kunnen rouwen om het gemis van onze zus, nichtje, kleinkind en (stief)dochter."

Naast moeder en dochter overleed ook docent van Erasmus MC

De nabestaanden verzoeken iedereen om hun privacy daarbij te respecteren. "Dat geldt ook voor de uitvaarten, die een besloten karakter zullen hebben."

Behalve de vrouw en haar dochter kwam donderdag in Rotterdam ook een 43-jarige docent van het Erasmus MC om het leven, bij een tweede schietpartij. De politie heeft een verdachte opgepakt voor beide fatale incidenten.

Streefbedrag voor familie is opgehaald

Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar veertienjarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

Zaterdag om 17.33 uur stond de teller op 60.425 euro. Er zijn meer dan 3000 donaties binnengekomen.

Het geld gaat volgens de inzamelaars rechtstreeks naar de familie. Het moet hen "helpen bij het verlichten van de financiële lasten die gepaard gaan met een begrafenis en dergelijk verlies", is te lezen in de bijgaande tekst.

Lees meer over:

Rotterdam Binnenland Dubbele schietpartij Rotterdam