Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlandse turners na eerste WK-dag nog in race om olympisch teamticket

Door onze sportredactie

De Nederlandse turnploeg staat na de eerste dag op de WK in Antwerpen met 246,028 punten voorlopig achtste in de wedstrijd voor landenteams. Een plek bij de beste twaalf levert een olympisch teamticket op. Zondag komen nog acht landen in actie.

Japan voert de lijst aan met 258,228 punten, gevolgd door de Verenigde Staten (254,628) en Groot-Brittannië (254,193).

De Nederlandse ploeg - bestaande uit Casimir Schmidt, Loran de Munck, Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Jermain Grünberg - kende een goede start aan ringen (40,233) en maakte ook op sprong indruk (42,632). Aan brug ging het minder: De Munck viel en Hagenaar haalde niet zijn niveau. Grünberg hield daar met een 14,500 de schade nog enigszins beperkt.

De ploeg pakte het aan rekstok vervolgens weer op, met sterke oefeningen van Grünberg (13,666) en Deurloo (14,100). Grünberg ging op voltige in de fout, maar Hagenaar, De Munck en Schmidt konden de schade vervolgens beperken. Schmidt was op voltige de slotturner.

De turners weten pas zondagmiddag rond 14.00 uur wat hun prestaties waard zijn. Dan zijn alle deelnemers van de in totaal zes subdivisies aan de beurt geweest. Zondag komen nog acht landen in actie, met onder meer Frankrijk, Colombia, Zuid-Korea, Hongarije, Zwitserland en Europees kampioen Italië.

Lees meer over:

Turnen WK turnen