Netherlands

'Nieuw dna-bewijs linkt Thijs H. aan moorden'

DEN HAAG - In de zaak tegen Thijs H. is nieuw dna-bewijs gevonden. Dat meldt het AD zaterdag op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. De 27-jarige H. wordt verdacht van de moord op een vrouw in de Scheveningse Bosjes en op twee wandelaars op de Brunsummerheide.

Eén van de bronnen die de krant opvoert zegt dat het 'bewijstechnisch de goede kant uitgaat'. Een ander zou vertellen dat de dna-sporen erop wijzen dat Thijs H. niet zomaar een passant kan zijn. Na een klopjacht kon de verdachte op woensdag 8 mei in Limburg worden aangehouden.

Volgende maand moet H. voor het eerst voor de rechter in Maastricht verschijnen. Tijdens die pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld, maar wordt gesproken over de stand van het onderzoek en of de verdachte nog vast moet blijven zitten.

Stille tocht

De drie moorden zorgden begin mei voor veel onrust in onder meer de Scheveningse Bosjes, waar het 56-jarige slachtoffer werd gevonden. De Japanse vrouw liet daar dagelijks haar twee honden uit. Twee weken na de moord werd er een stille tocht voor haar gehouden.

LEES OOK: Alles over de moordzaak in de Scheveningsebosjes in ons dossier

Football news:

Paul Pogba: het winnen van de Europa League en de FA Cup zijn twee van Manchester United ' s doelpunten voor dit seizoen
Manchester United ' s eerste Premier League wint 4 opeenvolgende wedstrijden met een verschil van ten minste 3 goals
Brunu scoorde 7 (4+3) punten in zijn laatste 3 wedstrijden voor Manchester United
De UEFA stelde de introductie van var in de groepsfase van de Europa League uit tot het seizoen 2021/22
Mourinho op de wedstrijd met Bournemouth: iedereen weet dat er een straf ten gunste van Tottenham was. Alles
Pogba scoorde voor het eerst in het seizoen voor Manchester United
Schmeichel op Manchester United ' s penalty tegen Aston Villa: er was geen overtreding. VAR blijft een lachertje