Netherlands

Nog eens vier tieners opgepakt voor onthoofding Franse leraar

De Franse politie heeft vier tieners opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty in oktober. Drie van hen zouden 13 en 14 jaar oud zijn.

Volgens Franse media hebben de drie minderjarigen Paty aangewezen aan de dader, de Tsjetsjeense moslimextremist Abdoellakh Anzorov. Die onthoofdde de leraar vervolgens. Ze worden verdacht van medeplichtigheid aan de moord.

De vierde die is opgepakt wordt verdacht van laster. Zij is de dochter van de man die op social media het bericht plaatste dat Paty een Mohammed-cartoon in de klas had getoond. Op basis van dat bericht zou Anzorov zijn daad hebben gepleegd.

De vier verdachten zijn voorlopig vrijgelaten. Wel blijven ze onder toezicht van het OM.

Doodgeschoten

Eerder werden al twee scholieren van 14 en 15 jaar gearresteerd wegens "medeplichtigheid aan een terroristische moord". De twee tieners worden ervan verdacht geld te hebben ontvangen van Anzorov, ook om de leraar aan te wijzen.

Samuel Paty werd op 16 oktober vermoord in de Parijse voorstad Conflans-Sainte-Honorine. In de zaak van de moord op Paty zijn nu veertien mensen opgepakt. De dader werd door de politie doodgeschoten.

Football news:

Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)
Nacho testte positief op het coronavirus. Hij was in contact met de patiënt eerder
Bale scoorde voor het eerst sinds 2013 in de FA Cup. Hij heeft 4 doelpunten in 13 wedstrijden op Tottenham
Frank Lampard: ik had niet genoeg tijd om Chelsea naar het volgende niveau te brengen, Frank Lampard heeft commentaar gegeven op zijn ontslag uit Chelsea. In de eerste plaats wil ik de fans bedanken voor de ongelooflijke steun die ik de afgelopen 18 maanden heb gekregen. Ik hoop dat ze begrijpen wat dit voor me betekent. Toen ik in deze positie was, begreep ik de moeilijkheden die ik zou moeten ondervinden in deze moeilijke tijd voor de club. Ik ben trots op ons succes, trots op de afgestudeerden van de Academie die het tot het eerste team haalden en daar goed presteerden. Dit is de toekomst van de club. Ik ben teleurgesteld dat ik dit seizoen niet genoeg tijd had om de club naar het volgende niveau te brengen. Ik wil de Heer Abramovich, het clubbestuur, de spelers, het coaching personeel en iedereen in de club bedanken voor hun harde en toegewijde werk, vooral in deze ongekende moeilijke tijd. Ik wens het team en de club succes in de toekomst, zei Lampard