Netherlands

Noodsteun onterecht? | Dilemma voor sportsponsors | En GrandVision maakt jaarcijfers bekend

Z First

23 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Komt de overheid ondernemers tegemoet die onterecht geen noodsteun kregen? Een aantal ondernemers klopte met succes aan bij het College van Beroep voor bedrijfsleven toen zij nul op rekest kregen bij de aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Economische Zaken kreeg tot vandaag de tijd om het op te lossen.

De Nederlandse sponsors van Olympische sporters staan voor een dilemma. De roep om afstel van de Olympische Spelen, die deze zomer in Japan zouden moeten plaatsvinden, groeit. Sponsors worstelen hoe ze aan boord kunnen blijven nu het evenement zo onder een vergrootglas ligt. "Het wordt niet zoals we de afgelopen edities gedaan hebben."

Een formaliteit, maar wel een belangrijke: de verkiezingsuitslag voor de nieuwe CDU-voorzitter (en mogelijke Merkel-opvolger) wordt bekend. Armin Laschet kreeg krap een week geleden de meerderheid van de stemmen op het virtuele partijcongres. Het wachten is op de stemmen die per post kwamen.

GrandVision maakt de voorlopige jaarcijfers bekend. Het bedrijf, waar optiekketens Pearle, EyeWish en Solaris onder vallen, werd in 2019 voor grofweg 7 miljard euro verkocht aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Door de coronacrisis is die overname onder druk komen te staan.

Een gesloten HEMA-filiaal in Zaandam. Een gesloten HEMA-filiaal in Zaandam.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: DHL gaat 250 pakketpunten openen in HEMA-winkels. De afhaal- en brengpunten zullen van maandag tot en met zaterdag geopend zijn. Ook als de HEMA's zelf weer open mogen, willen de bedrijven de punten in stand houden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Joop Donkervoort treedt terug uit de dagelijkse leiding van de sportwagenbouwer die hij 42 jaar geleden oprichtte. "Maar ik ben nog zeker niet dood, en verheug me op allerlei nieuwe projecten."

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het demissionaire kabinet komt met een forse aanvulling op de coronasteunpakketten voor het bedrijfsleven en ondernemers. Liefst 7,6 miljard euro wordt in de eerste twee kwartalen uitgetrokken om financiële ondersteuning te bieden - bovenop de bestaande overheidssteun. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Wel scholen sluiten en een avondklok maar geen boetes voor bedrijven die hun werknemers vragen toch naar kantoor te komen? Het kabinet meet met 2 maten, stelt columnist Wimar Bolhuis.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Football news:

Everton hebben hun contract met Ding verlengd tot 2025
Stefano Pioli: na de Interwedstrijd vertelde ik de ploeg dat er nog 90 dagen over zijn tot het einde van het seizoen. Zij zullen beslissen alles
Jota keerde terug naar de Liverpool general group
Mascherano over Messi ' s toekomst: hij zou nooit Leo advies durven geven. Als vriend zal ik elke beslissing die hij maakt steunen. Voormalig Barcelona verdediger Javier Mascherano heeft zich uitgesproken over Lionel Messi ' s toekomst bij de club
Claudio Marchisio: Ronaldo inspireert altijd angst. Met uitzondering van strafschoppen van 25 meter
Jaka over beledigingen in sociale netwerken: het doodt voetbal. Ik zou graag degenen ontmoeten die dit allemaal schrijven, en vragen: waarom?
Ajax wil het contract met Onan verlengen, ondanks de schorsing