Netherlands

Oliereus BP boekt weer winst

Het Britse olie- en gasconcern BP heeft in het derde kwartaal een positief resultaat in de boeken gezet, na een enorm verlies een kwartaal eerder. Het bedrijf hoefde veel minder af te schrijven op de te verwachte opbrengsten uit olievelden. Ook veerden de brandstofverkopen op.

Wel waren de marges bij de raffinagetak „extreem zwak”. Kenners wijzen er ook op dat de internationale oliereuzen, waaronder BP, nog zware tijden tegemoet gaan door de lage olieprijs. Ook zorgen nieuwe reisbeperkingen vanwege de verspreiding van het coronavirus de afgelopen weken weer voor druk op de brandstofverkopen.

BP wist in de meetperiode een winst te boeken van 100 miljoen dollar. Het gaat daarbij om de zogeheten aangepaste winst voor vervangingskosten, voor BP de belangrijkste maatstaf voor het resultaat. Dat was in het tweede kwartaal nog een verlies van 6,7 miljard dollar.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler