Netherlands

OM eist levenslang tegen vader en zoons voor kwartetmoord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Het Openbaar Ministerie eist een levenslange celstraf voor de drie hoofdverdachten van de viervoudige moord in Enschede. Vader Camil A. en zijn zoons Dejan A. en Denis A. zijn volgens de officieren verantwoordelijk voor het koelbloedig doodschieten van vier mannen in een growshop in de Twentse stad.

"Ze wisten heel goed wat ze deden"

"Mijn dochter heeft een paardenweetjes-kwartet. Ik heb heel wat met haar gekwartet. Kwartetten is gezellig en leuk om te doen. De onderhavige zaak is in de media de kwartetmoord gaan heten. Ten onrechte, daar waar de kaarten van het kwartet bij elkaar horen geldt dat niet voor de slachtoffers in deze zaak", zo startte de officier van justitie Aidan van Veen zijn requisitoir. "Deze vier mannen vormden geen kwartet. Maar ze zijn wel door de mannen die nu voor u zitten om het leven gebracht."

Het Openbaar Ministerie is er zeker van dat de vader en zijn twee zoons de moorden hebben gepleegd. "Het OM is van oordeel dat vastgesteld kan worden dat de verdachten steeds gezamenlijk zijn geweest en op het plaats delict zijn geweest", zei Van Veen. "Het feit dat alle tien de schoten raak zijn geweest (...) allemaal van korte afstand in het hoofd, kan wijzen op een gefixeerde vaste positie. (...) Ze wisten heel goed wat ze deden en op het moment beslissen ze dat iedereen eraan moet."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook

Peter over meest koelbloedige moord in de Nederlandse geschiedenis

De eis is dan ook vanzelfsprekend, vindt het Openbaar Ministerie. Namelijk een levenslange gevangenisstraf voor alle drie de hoofdverdachten. "De koelbloedigheid van verdachten valt op. (...) De slachtoffers zijn afgemaakt als beesten", sprak officier Van Veen. Hij spreekt over de wijze van de moorden - kogels door het hoofd - maar ook het wissen van de sporen. "Alsof het incidentje aan de Van Leeuwenhoekstraat binnen een uur is vergeten."

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de vier mannen op 13 november 2018 van dichtbij zijn doodgeschoten in de growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Het motief is mogelijk een ruzie in de hennepwereld. De slachtoffers zijn met twee verschillende kalibers kogels gedood, die in hun hoofden zijn gevonden.

Er zijn verder tien hulzen aangetroffen, waarvan een huls in een rolkoffer die in de kofferbak van de met bloed besmeurde auto van verdachte Camil A. (59) lag. Die huls zou zijn verschoten met hetzelfde wapen dat gebruikt is bij de viervoudige moord in Enschede. Op een huls in het bedrijfspand is DNA gevonden van Dejan A. (33), op een monitorkabel in het pand is DNA aangetroffen van Denis A. (32).

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

De emoties liepen op in de zaak van de Enschedese Kwartetmoord

De advocaten van het Servische trio krijgen vrijdag direct na het anderhalf uur durende requisitoir van de officieren van justitie de kans hun pleidooien te houden. Dat doen ze gezamenlijk in een pleidooi dat in totaal 120 pagina’s omvat, waarvoor ze een geschatte spreektijd van zes uur hebben gereserveerd.

Maandag op de vierde zittingsdag komen de officieren van justitie met de strafeisen voor de drie medeverdachten, die de wapens zouden hebben geleverd. De rechtbank doet op vrijdag 6 november uitspraak.

Football news:

La Liga President op Messi ' s vertrek: het zal geen drama voor ons zijn. En zijn reputatie zal eronder lijden
Ronaldo is een fan van de UFC. Het steunen van Khabib, training met Conor, aangemeld voor alle top fighters
Alleen Milaan heeft dit seizoen geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Aston Villa verloor 0:3 in het team van coach Dean Smith. Alleen AC Milan heeft dit seizoen dus geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Het team van coach Stefano Pioli heeft vier overwinningen in vier wedstrijden. Op maandag, de wedstrijd met Roma in de vijfde ronde van de Serie A. Liverpool in Birmingham uitgewist: 2:7 uit Aston Villa, Klopp zei dat hij de geschiedenis niet wilde herschrijven
We maakten een spel over Khabib - vechten voor hem en proberen te vullen Geiji
Tebas about klasiko: het spel van de beste teams ter wereld. De belangrijkste wedstrijd van clubvoetbal
Leeds forward Bamford scoorde een hattrick. Hij heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden in de Premier League. De 27-jarige striker heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Hij is een van de top 4 topscorers in de Premier League dit seizoen - leidende zoon Heung-Min Uit Tottenham en Dominic Calvert-Lewin uit Everton (elk 7 goals). Liverpool ' s Mohamed Salah heeft ook 6 doelpunten. Het is vermeldenswaard dat Bamford voor dit seizoen slechts één doelpunt had in de Premier League, die hij scoorde voor Middlesbrough in het seizoen 2016/17. In de eerste helft van dat seizoen speelde hij voor Burnley, waar hij niet scoorde. In de Premier League speelde hij ook voor crystal Palace en Norwich in het seizoen 2015-16
Moyes over de toeschouwers in de stadions: mensen kijken wedstrijden in bioscopen, waarom kunnen ze het niet op straat doen? West ham manager David Moyes is van mening dat het noodzakelijk is om de fans terug te brengen naar de stands. Ik heb deze week naar de Europese bekerwedstrijden gekeken en de menigte in verschillende landen gezien. Het is moeilijk te geloven dat we dit niet kunnen doen. Ik denk niet dat iemand van ons 500 of 1.000 mensen terug in de stadions wil. Je hebt een goed percentage van de capaciteit nodig-25 of 30. Waarom kunnen andere landen dit doen en wij niet? Mensen gaan naar de wedstrijd kijken in een bioscoop niet ver van hier, waarom kunnen we niet Buiten zitten en het doen?Moyes zei