Netherlands

Ophef in Pernis: het is snikheet, maar het zwembad moet 'voor straf' dichtblijven

Bewoners van het Zuid-Hollandse dorpje Pernis vinden het onbegrijpelijk: ten tijde van een hittegolf moet het plaatselijke buitenzwembad dichtblijven. De reden? Het zogenoemde ‘piepen’ nachtelijke zwempartijen van hekkenklimmers.

Bewoners kunnen zich niet vinden in het besluit om het zwembad na twee nachtelijke incidenten volledig te sluiten. Het ‘piepen’ gebeurt namelijk al jaren in de regio rond Rotterdam. “Ikzelf deed het vroeger ook”, bekent buurtbewoonster Marion Keemink aan Hart van Nederland. “Stiekem ‘s nachts over het hek klimmen om een duik te nemen in het zwembad.”

Vinger kwijtgeraakt

“Als de politie dan kwam dan werd het ook gewoon gedoogd”, weet ze nog. Toch vindt ook Marion dat de cultuur moet worden afgeleerd. Zeker na een zwaar ongeluk vorig jaar: toen verloor een meisje haar vinger toen ze tijdens het piepen over het hek wilde klimmen.

Sindsdien wordt er harder opgetreden tegen de indringers. “Wij willen niet verantwoordelijk zijn voor nog zo’n tragisch ongeluk of misschien wel erger. Daarom zien wij dit als laatste redmiddel”, vertelt woordvoerder Esther van der Heijden van Sportbedrijf Rotterdam, eigenaar van het zwembad.

Lees ook: Maak je borst maar nat: er komt recordlange tropische hitte aan

‘We willen nachtwaker’

Maar met de sluiting worden de verkeerden gestraft, vinden ze in Pernis. De mensen die netjes een kaartje kopen of een abonnement hebben mogen nu niet meer zwemmen, terwijl de nachtelijke hekkenklimmers er ongestraft mee wegkomen. “Je gaat toch ook geen snelweg definitief afsluiten als één persoon een ongeluk veroorzaakt”, stelt bewoner Peter van de Klift.

De dorpelingen zouden dan ook liever zien dat er geïnvesteerd wordt in een nachtwaker. Ook willen ze dat er adequaat gehandeld wordt als buurtbewoners bij de politie aangeven dat ze verdachte personen zien rond het zwembad. “Maar de politie zegt dan dat het geen prioriteit heeft”, weet Peter.

Zelf surveilleren

Omdat de buurt ook echt wilt dat het piepen stopt, wordt er nu elke avond en nacht door hen gesurveilleerd bij het zwembad. Ze zeggen er “alles” aan te doen om het zwembad weer open te krijgen, omdat er in Pernis volgens hen al niet zo veel voorzieningen zijn.

Donderdag kwam er toch nog goed nieuws voor de dorpelingen: Sportbedrijf Rotterdam liet weten dat het zwembad vrijdag toch weer open mag.

Football news:

Sampdoria player-Greta Thunberg uit de wereld van het voetbal: bespreekt klimaatkwesties met Ministers, houdt niet van vliegen en is bevriend met Bellerin
Ik kan me Barca niet voorstellen zonder Messi. Hij zal altijd alles geven voor dit shirt
Barcelona verkocht Semedu aan Wolverhampton voor 30 + 10 miljoen euro. De 26-jarige heeft tot 2023 een contract getekend met zijn nieuwe club. De Overeenkomst kan worden verlengd tot juni 2025. Barcelona zal 30 miljoen euro ontvangen voor de Portugezen, nog eens 10 miljoen als bonussen
Alle spelers, coaches en medewerkers van het eerste team van Real Madrid zijn getest op coronavirus
Flick sprak Goetze over terugkeer naar Bayern. = = Clubcarrière = = = = = jeugd = = = de club werd opgericht in 1904 als trainer van FC Bayern. De Duitse specialist noemde de 28-jarige speler, volgens Sport Bild
Barcelona blijft het team ontruimen om te voorkomen dat het seizoen eindigt met -100 miljoen. Al Vidal en Raki, op bevel van Modibo en Semed
Tottenham wil Skrinjar kopen. Inter equipment 60 miljoen euro