Netherlands

Oproep koepel middelbare scholen: geef duidelijkheid over ventilatie

De VO-Raad wil dat het Outbreak Management Team (OMT) zo snel mogelijk met een advies komt over ventilatie in scholen. Vanochtend uitten deskundigen in het AD hun zorgen over ventilatiesystemen: vele zijn verouderd en de luchtkwaliteit is niet in orde.

De koepelorganisatie merkt dat de discussie hierover leidt tot onduidelijkheid en zorgen bij de scholen, leerlingen en ouders. "De besmettingen onder jongeren nemen toe. Je wil niet dat er een risico bestaat dat het virus via slechte ventilatie terechtkomt bij ouders, opa's en oma's. Het is logisch dat er dan ook naar het binnenklimaat in scholen wordt gekeken, voor zowel de leerlingen als docenten."

Ook onderwijsbond CNV sluit zich aan bij de oproep. "Slechte ventilatie in scholen is al jaren een probleem in het onderwijs. Dit moet opgelost worden."

'Hopelijk vanavond al toezegging'

De eerste middelbare scholen gaan 17 augustus weer open. Vanaf die datum zullen leerlingen weer met z'n allen tegelijkertijd naar school gaan. De VO-Raad wil dat uiterlijk dan duidelijk is wanneer het OMT met het advies komt. "Hopelijk zegt premier Rutte vanavond al toe dat dat advies er komt", hoopt voorzitter Paul Rosenmöller.

Het RIVM concludeerde begin juni op basis van onderzoek dat kinderen geen belangrijke rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Volgens het RIVM blijkt dat het virus vooral wordt verspreid tussen volwassenen van ongeveer dezelfde leeftijd.

Kinderen worden wel besmet, maar minder vaak dan volwassenen. En binnen gezinnen hebben vooral ouders hun kinderen besmet en niet andersom.

Football news:

De eerste zwarte kapitein in de geschiedenis van Chelsea, Paul Elliott kan lid worden van de FA Board
Manchester United heeft gesprekken geopend met Barca over Dembele. De club heeft al contact opgenomen met de agenten van de speler
Antonio Conte: ik kijk graag naar Inter play. We vallen aan, creëren kansen, maar we hebben evenwicht nodig tussen hoofdcoach Antonio Conte vatte de resultaten van de uitgestelde wedstrijd van de eerste ronde van Serie A met Benevento
Er zijn overal geschillen. Ik weet niet wanneer een handspel een fout is en wanneer niet. Veel verschillende Interpretaties
Mourinho over alli: ik zou het hebben begrepen als ik niet genoeg motivatie had, maar het bleek precies het tegenovergestelde. Respecteer hem, Tottenham manager Jose Mourinho heeft gesproken over spurs middenvelder Dele alli. De specialist verving de Engelsman in de helft van de wedstrijd van de eerste ronde van de Premier League tegen Everton (0:1), waarna de speler nooit op het veld verscheen in de kampioenswedstrijden. Terwijl Allie voor een Europa League match kwam tegen de Macedonische Scandia (3:1). Het enige wat ik kan zeggen is dat hij erg professioneel is. Ellie traint hard. Het zou heel begrijpelijk zijn als hij niet genoeg motivatie had in deze trainingssessie [op dinsdag], maar het bleek precies het tegenovergestelde. Ik respecteer hem, net als de spelers, dus misschien zal hij spelen, Mourinho zei. Er werd gemeld dat alli van streek is over de situatie die zich rondom hem in Tottenham heeft ontwikkeld. Het werd ook bekend over de Interesse in hem vanuit PSG. De statistieken van de 24-jarige Engelsman zijn hier te vinden
Ashraf Hakimi: Inter zal concurreren voor de scudetto, we hebben een geweldig team
Rui Costa: Ronaldo zal worden besproken in 300 jaar