Netherlands

Oranje speelt dankzij Aké gelijk in Italië

Bondscoach Ronald Koeman hoopte vooraf op 'meer agressiviteit en druk op de bal' tegen de Italianen dan afgelopen donderdag in Slowakije met name in de eerste 45 minuten het geval was.

Maar Koeman schrok zich in zijn vierde interland wezenloos in de eerste 45 minuten. Oranje werd bij vlagen weggespeeld door de thuisploeg, kreeg zelf geen enkele kans en mocht zowel Jasper Cillessen als de slecht afwerkende Italianen dankbaar zijn dat er bij rust nog geen tegengoal was gevallen.

Die leek er in de derde minuut al te komen, toen Andrea Belotti uit een vrije trap binnenschoot. Op advies van de assistent-scheidsrechter keurde de Russische arbiter Vladislav Bezborodov de goal echter af, waardoor Oranje een snelle achterstand bespaard bleef. Maar het bleek een voorbode van een uiterst slechte eerste helft van het Nederlands elftal.

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Andrea Belotti baalt na zijn afgekeurde goal.

Na twintig minuten schatte zowel aanvoerder Virgil van Dijk als zijn kompaan Matthijs de Ligt een lage voorzet verkeerd in, waarna Cillessen voorkwam dat Bryan Cristante kon scoren. Niet veel later kreeg Belotti op aangeven van Lorenzo Insigne een grote schietkans, die opnieuw door Cillessen onschadelijk werd gemaakt. De doelman van Oranje zag weer een minuut later hoe Simone Verdi vrij uit kon halen nadat Insigne de bal knap had teruggelegd, maar de middenvelder van Bologna schoot wild over.

Het regende kansen voor Italië in het laatste kwartier voor rust, maar opnieuw Verdi slaagde er (mooi gelanceerd door Jorginho) vrij voor Cillessen niet in om te scoren, terwijl Ruud Vormer een kopbal van Domenico Criscito van de lijn haalde.

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Simone Verdi is Virgil van Dijk kwijt, maar zal Jasper Cillessen niet verschalken.

Waar Koeman in Slowakije al niet tevreden was over de eerste helft, zal de bondscoach in Turijn het ongetwijfeld hebben laten donderen in de kleedkamer. Met Daryl Janmaat voor de geblesseerd geraakte Hans Hateboer na rust, toonde Oranje na rust in elk geval wat meer initiatief op de helft van de Italianen, al duurde het even voordat het écht tot kansen kwam.

Memphis Depay kwam net tekort om een voorzet van Janmaat bij de eerste paal binnen te tikken, Tonny Vilhena volleerde een voorzet van Vormer ruim over, terwijl opnieuw Depay koppend een voorzet van opnieuw Janmaat geen kracht kon geven.

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Simone Zaza juicht na zijn 1-0, doelman Jasper Cillessen baalt.

Halverwege de tweede helft kwam Italië aan de leiding via invaller Simone Zaza, die bij een scherpe voorzet van Federico Chiesa veel attenter reageerde dan Van Dijk en de bal achter Cillessen gleed. Via Ryan Babel leek Oranje twee minuten later op weg naar de 1-1, maar de aanvaller van Besiktas werd onderuit gekegeld door Criscito die met rood kon vertrekken. De bijbehorende vrije trap werd door Depay goed ingeschoten, maar gered door doelman Mattia Perin.

Ook in de laatste fase waren de beste kansen voor Oranje. Vilhena schoot van twintig meter net naast, terwijl Perin een goed schot van invaller Steven Berghuis uit de hoek ranselde. Wout Weghorst, Quincy Promes en Eljero Elia werden door Koeman als aanvallende troeven naar het front gestuurd, maar het was uiteindelijk verdediger Nathan Aké die een indraaiende voorzet van Berghuis tegendraads inkopte: 1-1.

Football news:

Liverpool leidt zijn afgestudeerden door het leven. Je loopt nooit alleen in actie
Ararat-Armenia won het Armeense kampioenschap voor het tweede seizoen op rij
Barcelona is klaar om Umtiti te laten gaan. Lazio, Napoli, Roma en Torino zijn geïnteresseerd in Hem
Dembele keerde terug naar de training op basis van Barcelona. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld
Milan koopt Kjaer uit voor 3,5 miljoen euro
22.000 tests voor elke wedstrijd - dus Union wil een volledig stadion teruggeven. Eén wedstrijd kost meer dan een miljoen euro
Real vroeg fans niet in Madrid bijeen te komen om het kampioenschap te vieren