Netherlands

Piloot eerste 'all female flight' met pensioen: 'Als dat maar goed gaat'

Precies 31 jaar geleden vertrok de allereerste Nederlandse vlucht met een volledig vrouwelijke bemanning vanaf Schiphol. Piloot Liz Jennings Clark (57) bestierde de cockpit. Vandaag, op de dag van haar pensioen, deed ze de all female flight over.

Dat resulteerde in een groot applaus van haar passagiers. In 1989 ging dat soms behoorlijk anders. Bijvoorbeeld de keer dat Jennings, die vanaf haar 20ste vliegt, een man met vliegangst aan boord had. "Toen hij mijn stem bij de welkomstspeech hoorde, overmeesterde zijn angst hem." De man verliet uiteindelijk het vliegtuig. "Het was een grote, macho uitziende man. Ik zou banger van hem zijn."

'Wat knap!'

'Als dat maar goed gaat', of 'wat knap dat u dit doet als vrouw.' Het zijn opmerkingen die in de carrière van Jennings vaak voorbij kwamen. Ze zeggen volgens haar iets over hoe laag de verwachtingen over vrouwen waren.

Langzamerhand worden de reacties minder 'geschrokken en meer verbaasd', zegt de piloot. "Maar het gaat wel erg langzaam. We worden nog steeds in een hokje geplaatst."

Ik had gehoopt dat een vrouwelijke piloot bij mijn pensioen de normaalste zaak van de wereld zou zijn

Een verschil tussen werken met een mannelijke of vrouwelijke bemanning is er volgens Jennings niet. In het begin van haar carrière, toen ze nog in de Caraïben werkte, kwam het voor dat mannelijke collega's niet met haar wilden vliegen. "Ik denk dat dat nu niet meer gebeurt."

Myriam Adnani, copiloot tijdens de laatste vlucht van Jennings, beaamt dat. Mensen reageren eigenlijk altijd positief op haar. Volgens Adnani heeft Jennings de weg vrijgemaakt voor de huidige vrouwelijke piloten. "Mensen zijn nu op een positieve manier verrast."

Normaalste zaak van de wereld

Jennings: "Ik had gehoopt dat een vrouwelijke piloot bij mijn pensioen de normaalste zaak van de wereld zou zijn. Laten we hopen dat het bij het pensioen van Myriam wel zo is."

Om daar werk van te maken vertelt ze graag aan meisjes over het 'mooie werk'. "Want het is echt een ambacht. Bijvoorbeeld met windkracht 8 landen, dan moet je laten zien wat je kan."

Ook roemt ze de prachtige zonsopgangen die ze vanuit de cockpit zag. "Ik had een kantoor met het beste uitzicht ooit." De indrukwekkende uitzichten deelde Jennings de afgelopen jaren op sociale media.

Bijvoorbeeld deze video van het opstijgen vanaf Schiphol met zonsopgang:

Jennings, die opgeroeide op het eiland Saint Lucia in de Cariben, vloog 31 jaar in een Boeing 737 voor Transavia. Het is niet voor niks dat de vliegmaatschappij de eerste vrouwenvlucht graag overdeed.

De piloot is een mooi rolmodel en Transavia wil graag een voorbeeld zijn. "Want anders blijven meisjes denken dat de luchtvaart een mannenwereld is", zegt Transavia-woordvoerder Claudia Metz.

Nu is nog 9 procent van de piloten bij Transavia vrouw. "En het moeten er nog meer zijn", zegt Metz. Het blijft lastig om vrouwen binnen te krijgen. "Het begint bijvoorbeeld al bij kinderen informeren over wat er allemaal op een vliegveld speelt."

804.000 nieuwe piloten

De werving van (vrouwelijke) piloten stond de afgelopen tijd hoog op de agenda bij luchtvaartmaatschappijen, ook bij Transavia. Voor de coronacrisis groeide het aantal vliegreizen wereldwijd namelijk met zo'n 5 procent per jaar. Om aan die vraag tegemoet te komen, zouden er de komende twintig jaar 804.000 piloten bij moeten komen.

Maar voor gelijkheid in de cockpit is bereikt, is nog een lange weg te gaan. Nu nog is namelijk 5,3 procent van de piloten vrouw, blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Vrouwelijke Piloten (ISWAP). En vanwege de coronacrisis, zag de organisatie het aantal vrouwelijke piloten dalen. Vermoed wordt dat het aantal de komende tijd nog verder afneemt.

Jennings wil er niet aan dat dat te maken heeft met discriminatie van vrouwen. "Zij zijn er de afgelopen jaren het laatst bijgekomen. En wie het kortst in dienst is, vliegt er als eerste uit. Het is vervelend, maar puur toeval."

Football news:

Napoli stadium zal hernoemd worden ter ere van Maradona. De burgemeester van Napels bevestigde dat de burgemeester van Napels Luigi De Magistris aankondigde dat het stadion Napoli San Paolo hernoemd zal worden ter ere van de overleden ex-speler van de club Diego Maradona. Er waren veel goede ideeën, maar uiteindelijk zal de naam zijn: Diego Armando Maradona stadium, zei de politicus op instagram. Van 1984 tot 1991 speelde Maradona voor Napoli. Als lid van de Italiaanse club werd hij tweevoudig nationaal kampioen (1986/87, 1989/90), won de Italiaanse Cup en super Cup en won de UEFA Cup (1988/89). Maradona is de beste dribbler met een fenomenaal aantal doelen en assists. Maar is het waar dat hij alleen Serie A won?
Arsenal heeft acht wedstrijden gewonnen. Dit is de ergste reeks sinds 2007 (9)
Lautaro wil Inter verlaten en heeft Mendes benaderd om een nieuwe club (Marca) te vinden. Volgens de bron wendde Argentinië zich tot agent Jorge Mendes, die de zoektocht naar een nieuwe club voor de speler tijdens de pandemie zou moeten overnemen. Marca benadrukt dat Lautaro in de toekomst zal blijven samenwerken met zijn huidige agenten Beto Yaka en Rolando Zarate, maar Mendes zal de operatie overnemen om Inter te verlaten. Volgens Argentinië weet de Portugese agent hoe hij een deal moet sluiten in een moeilijke crisis. Er wordt op gewezen dat de aanvaller Nerazzurri wil verlaten en naar een team wil verhuizen waar hij kan rekenen op grote sportieve prestaties
De wolven naar voren Jimenez werd op een brancard weggevoerd na een frontale botsing met David Luiz
Georges Jesus: Maradona had een passie voor het spel. Ronaldo heeft het tot op zekere hoogte, Messi heeft niet Benfica hoofdcoach Jorge Jesus sprak over de ex-forward van het nationale team van Argentinië Diego Maradona. Maradona is een topspeler en, in tegenstelling tot velen, had hij een passie voor het spel. Hij was een natuurlijke voetballer, geen product van hard werken - hij werd zo geboren
Donnarumma op het contract: geen probleem. Ik wil lange tijd in Milaan blijven. De Heer Gianluigi Donnarumma sprak met zijn contract over de situatie. Geen probleem, mijn agent Mino Raiola. Zal met de club praten. Ik wil lang in Milaan blijven, maar we zullen zien wat de club beslist. Ik wil zo lang mogelijk van het moment genieten, zei de Italiaan tegen DAZN. In het verleden werd gemeld dat AC Milan de 21-jarige een salaris van 6,5 miljoen euro per jaar aanbiedt, terwijl Raiola om 7,5 miljoen vraagt. Onder het contract geldig tot 2021 ontvangt Donnarumma 6 miljoen euro per jaar
Mourinho op 0:0 met Chelsea: als iemand had moeten winnen, was het Tottenham. De spelers in de kleedkamer zijn niet gelukkig en het is fantastisch