Netherlands

Politiemacht jaagt op bewapende ‘Rambo’ in Zwarte Woud

In het stadje Oppenau in het Zwarte Woud blijven scholen, kleuterscholen en het zwembad maandag dicht en jaagt politie in de omgeving met honderden agenten op een bewapende man in het woud. De ‘Rambo’ uit Oppenau heeft volgens de krant Bild Yves Rausch. Burgemeester Uwe Gaiser heeft de circa 4700 inwoners dringend verzocht niet de deur uit te gaan.

Een politiewoordvoerder verzuchtte dat het woud een onoverzichtelijk terrein is en dat de man het woud waarschijnlijk goed kent. Hij is er eerder gesignaleerd en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De autoriteiten hebben zelfs een vliegverbod boven Oppenau afgekondigd, dat geldt ook voor drones.

De politie is op zoek naar de 31-jarige Rausch die zondag in militaire gevechtskleding gehuld met pijl en boog bij een boshut werd gezien. Een bezorgde voorbijganger belde de politie die de man zonder problemen kon benaderen. Maar hij werd echter plotseling agressief en trok een mes en een pistool. Hij maakte vier agenten hun dienstwapen afhandig en vluchtte de bossen in.

Rausch is geen onbekende van de politie en komt uit Oppenau waar hij een jaar gelden uit zijn woning is gezet. Hij werd al verdacht van afpersing en verboden wapenbezit, meldden Duitse media. Hij heeft nu mogelijk minstens vier semi-automatische pistolen bij zich en kan zeker 64 schoten lossen, zo schat de politie die ook met speurhonden en helikopters op zoek is.

Football news:

Thomas Tuchel:als beide benen intact waren, had je mijn 40 meter sprint kunnen zien
PSG redde Tuchel ' s huisdier: Choupo-moting kreeg iedereen gratis, slaagde er niet in om vanaf een centimeter te scoren, en trok Paris nu naar de halve finale van de Champions League
Gian Piero Gasperini: het ergste is dat we zo dichtbij waren. Ik kan alleen de jongens bedanken
Neymar was de speler van de wedstrijd Atalanta-PSG. Hij assisteerde
ПС PSG leed door de hele kwartfinale en draaide het om in 149 seconden. De Italiaanse vloek opgeheven en zo ver gegaan in de Champions League voor de eerste keer in 25 jaar
ПС PSG ' s pijn werd omgezet in geluk: in drie minuten, de lijdende sterren veranderden in het vieren van koningen
De club uit Italië wint de Champions League niet voor het 10de jaar op rij. Dit is een anti-record