Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Porsche voor Taycan op matje NHTSA geroepen!

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche kan bijna 12.000 exemplaren van de Taycan terug naar de garage halen, nu blijkt dat de elektrische sportsedan met een probleem kampt. Volgens de Amerikaanse veiligheidsorganisatie NHTSA kunnen de alarmlichten van de sedan automatisch inschakelen. Volgens NHTSA zorgt dat voor gevaarzetting!

Volgens de instantie kunnen de alarmlichten van de Taycan automatisch inschakelen. Dat levert een groot gevaar op, zo bericht de NHTSA. Want knipperende gevarenlichten attenderen de weggebruikers achter de Taycan op gevaar, terwijl dat er in deze situatie niet is. De NHTSA is bang dat onoplettende weggebruikers schrikken van de knipperende lampjes en zodoende hun stuur omgooien, heftig reageren, vol in de remmen gaan of andere acties ondernemen omdat de knipperende verlichting hen op gevaarzetting attendeert, ondanks dat de Taycan gewoon zijn snelheid behoudt. Porsche Taycan Cross Turismo

Onnodig risico

De automatisch inschakelende alarmlichten maken deel uit van het veiligheidspakket op de Taycan. In geval van nood gaan de lampjes automatisch aan. Daardoor wordt het achteropkomende verkeer gewaarschuwd voor gevaar of hinder. Aangezien de alarmlichten ook kunnen gaan branden wanneer er geen noodsituaties is, kan het juist voor een vervelende situatie zorgen. Kortom, het risico op een ongeval kan onnodig worden vergroot.