Netherlands

Regering betaalt 925 miljoen euro voor Testen voor Toegang: ‘Nut onduidelijk, ministerie controleert niet eens!’

Voor zowel experts als de organisaties die meedoen aan Testen voor Toegang is volstrekt onduidelijk wat nou precies het nut is van deze proeven. Mascha van Till van de Club van Elf, de vereniging van 24 grote dagattractiebedrijven, zegt: “We horen van onze leden dat er vanuit de ministeries niemand aanwezig is, dat er niets gecontroleerd wordt. Wat er gemeten wordt, is niet helder.” Dat meldt EenVandaag.

Eerder vandaag werd al bekendgemaakt door de Fieldlab-organisatie zelf dat ze zich eigenlijk alleen maar bezighouden met onderzoeken of bezoekers van die Fieldlab-evenementen zich wel aan de maatregelen houden. Dat is op zich al kwalijk genoeg, maar dat valt natuurlijk compleet in het niet bij dat ándere experiment Testen voor Toegang, waar bijna een miljard euro naartoe gaat en niemand eigenlijk weet waarom.

Meten ze daar dan wel wat het effect van de maatregelen is en of mensen besmet raken na zo’n activiteit? Nee, natuurlijk niet. Op de website van het ministerie valt te lezen dat het doel van de pilots van Testen voor Toegang is “om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is” en dat het volgende wordt onderzocht:

Het doel van de opdracht draait er dus weer mooi omheen en is eigenlijk niets meer dan een tevredenheidsonderzoekje met wat zijtakjes over de infrastructuur en ICT. Dat is al beroerd genoeg, maar daar houdt dit drama niet op!

Het is volstrekt onduidelijk hoe dat onderzoek überhaupt gedaan moet worden, omdat bezoekers en organisaties niets wordt gevraagd over hun ervaring. “Dat verbaast ons”, zegt Van Till, “Aan de ene kant word je opgelegd een test te doen en het wordt een onderzoek genoemd. Maar hoe dat gebeurt en wat er onderzocht wordt? Geen idee. We zijn op eigen houtje maar een onderzoek gestart naar hoe mensen dit beleven.”

Compleet ruk dus! Bijna een miljard euro weg gepist voor een lullig tevredenheidsonderzoekje en om te kijken of professionele evenementenorganisaties wel overweg kunnen met toegangscontroles voor negatief getesten. Belachelijk!

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude