Netherlands
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Ricciardo krijgt gridstraf bij GP Canada om vervangen motoronderdeel

Ondanks een gebrek aan vermogen wist Ricciardo op het stratencircuit de Duitser Sebastian Vettel rondenlang achter zich te houden en naar zijn tweede zege van het seizoen te rijden.

Red Bull Racing had de hoop dat het onderdeel, de MGU-K, nog gered kon worden, maar dat blijkt niet het geval. Aangezien het de derde keer is dat het onderdeel gewisseld wordt, krijgt de Australiër een gridstraf van tien posities.

Volgens technisch directeur Adrian Newey staan Ricciardo vermoedelijk nog meer straffen te wachten. "We moeten nog afwachten of de accu beschadigd is. Pas als Renault ons dat laat weten, weten we waar we aan toe zijn. De MGU-K zorgt hoe dan ook voor een straf."

Verstappen

Max Verstappen liet na zijn crash in de vrije training in Monaco al enkele onderdelen vervangen, waaronder zijn versnellingsbak. Dat kwam hem toen al op een straf te staan, maar omdat hij niet deelnam aan de kwalificatie, deed hem dat in die zin weinig pijn.

Motorleverencier Renault heeft voor de race op het Circuit Gilles Villeneuve enkele updates aangekondigd. Hoewel die beschikbaar zijn voor alle teams die Renault van motoren voorziet - naast Red Bull ook McLaren en het eigen fabrieksteam - is nog niet duidelijk wie daar gebruik van zal maken. Voor een aantal coureurs zal het vervangen van enkele onderdelen net als bij Ricciardo leiden tot een gridstraf.

De Grand Prix van Canada wordt zondag om 20.10 uur verreden.

Football news:

Zinedine Zidane: als de scheidsrechter een straf geeft, betekent dat dat het een straf is
Hagedis op de kritiek van VAR: in het echte leven besteden ze geen aandacht aan gesprekken buiten het team
Echte behoefte om 5 punten te scoren in 3 rondes om La Liga te winnen
Gasperini over de 1/4 finale van de Champions League: de wedstrijd met Juventus is een imitatie van de wedstrijden met PSG
Courtois speelde 18 droge wedstrijden in het seizoen La Liga. Real ' s record is één wedstrijd verwijderd
Real Madrid won de achtste overwinning op rij en mist geen 5 wedstrijden
Er was nauwelijks contact, en zelfs buiten het strafgebied. Ex-lid van Barca ' s Raad van bestuur over de straf van real