Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RKC-keeper Vaessen gereanimeerd op het veld, wedstrijd definitief gestaakt

De wedstrijd RKC - Ajax is zaterdagavond definitief gestaakt nadat keeper Etienne Vaessen van RKC hard in botsing was gekomen met een speler van Ajax. Dat gebeurde in het staartje van de wedstrijd. De keeper werd gereanimeerd op het veld. Daarna is hij met een brancard van het veld gedragen. Medespelers reageerden geschokt. Vaessen is later bij kennis naar het ziekenhuis gebracht.

De keeper kwam na 84 minuten spelen hard in botsing met een speler, Brian Brobbey. "Het was binnen drie seconden niet goed", zag onze verslaggever. Spelers gingen om de keeper heen staan. Hij werd ook met doeken afgeschermd, terwijl medisch personeel zich op het veld over hem boog.

De keeper van RKC is uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen. Dat gebeurde onder luid applaus van het aangeslagen publiek.

Spelers ontdaan
Spelers van beide ploegen reageerden enorm ontdaan. Een aantal spelers van RKC is huilend van het veld gelopen. Ook spelers van Ajax waren er stil van.

De wedstrijd werd aanvankelijk tijdelijk gestaakt. Net na elf uur werd duidelijk dat de wedstrijd niet meer wordt uitgespeeld. De spelers zijn te zeer aangedaan door wat er is gebeurd, riep de stadionspeaker om. De stand was toen 3-2 in het voordeel van de Amsterdammers. De KNVB moet nu beslissen wat er met de wedstrijd moet gebeuren.

Publiek bedankt
De spelers van RKC en Ajax zijn nog even het veld op gekomen om het publiek te bedanken voor hun steun. Ze kregen daarbij een enorm applaus van het publiek dat ook nog steeds stil en onder de indruk was. Na een ronde over het veld was te zien hoe verdediger Dario van den Buijs getroost werd door supporters langs het veld. De aanhang van de Waalwijkse ploeg bekommerde zich in een hoek van het veld over de aangeslagen voetballers, terwijl het stadion verder rustig leegliep.

Buiten het stadion stond inmiddels een ambulance die Vaessen naar een ziekenhuis heeft gebracht. RKC laat weten dat de keeper op dat moment bij kennis was.