Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RKC Waalwijk-keeper Vaessen in ziekenhuis bij kennis na botsing

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is zaterdagavond bij kennis naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de club op X, voorheen Twitter. Hij botste tijdens de wedstrijd tegen Ajax hard tegen spits Brian Brobbey en bleef buiten bewustzijn op het veld liggen, waarna hij werd gereanimeerd.

Volgens algemeen directeur van RKC Frank van Mosselveld bleek als snel dat het niet om hartproblemen ging. „De medische mensen zijn meteen begonnen met reanimeren, maar het lijkt niet op een hartprobleem. Tijdens het van het veld brengen was hij alweer bij, maar hij wist niet waar hij was”, aldus Van Mosseveld in een interview met de NOS.

Vaessen bleef na de botsing lang stil op het veld liggen en al snel kwam er medische hulp. Hij werd met doeken en de spelers van beide teams afgeschermd van het publiek en camera’s.

Na enkele minuten werd Vaessen per brancard van het veld gehaald. Na kort overleg besloten beide teams de wedstrijd niet meer uit te spelen. Bij het staken van de wedstrijd stond het 2-3 in het voordeel van de Amsterdammers. De KNVB moet nu beslissen wat er met de ontmoeting gaat gebeuren.