Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RKC Waalwijk-keeper Vaessen in ziekenhuis na botsing met Ajax-spits

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is zaterdagavond naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is uitgebreid medisch onderzocht en bij kennis meldt zijn club op X, voorheen Twitter. Hij botste tijdens de wedstrijd tegen Ajax hard tegen spits Brian Brobbey en bleef buiten bewustzijn op het veld liggen, waarna hij werd gereanimeerd.

Volgens algemeen directeur van RKC Frank van Mosselveld bleek al snel dat het niet om hartproblemen ging. „De medische mensen zijn meteen begonnen met reanimeren, maar het lijkt niet op een hartprobleem. Tijdens het van het veld brengen was hij alweer bij, maar hij wist niet waar hij was”, aldus Van Mosselveld in een interview met de NOS.

Vaessen bleef na de botsing lang stil op het veld liggen, maar werd al snel geholpen door medici. Hij werd met doeken en de spelers van beide teams afgeschermd van het publiek en camera’s.

Na enkele minuten werd Vaessen per brancard van het veld gehaald. Na kort overleg besloten beide teams de wedstrijd niet meer uit te spelen. Bij het staken van de wedstrijd stond het 2-3 in het voordeel van de Amsterdammers. De KNVB moet nu beslissen wat er met de ontmoeting gaat gebeuren.