Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Roglic maakt na laatste koers bekend voor welke ploeg hij Jumbo-Visma verlaat

Door onze sportredactie

Primoz Roglic heeft zaterdag bevestigd dat hij Jumbo-Visma na acht succesvolle jaren gaat verlaten. De Sloveen maakt pas na zijn laatste koers bekend voor welke ploeg hij volgend seizoen rijdt.

De verwachting is dat de 33-jarige Roglic zijn seizoen volgende week zaterdag in de Ronde van Lombardije afsluit. "Ik kan bevestigen dat ik de ploeg verlaat", zei Roglic zaterdag bij de start van de Ronde van Emilia. "We zullen alle details pas vertellen na de laatste races van het seizoen."

Jumbo-Visma reageerde via het sociale medium X op de bekendmaking: "Na een memorabele rit samen geeft Team Jumbo-Visma Primoz Roglic de kans om zijn ambities elders in de toekomst na te streven. Eerst zal alle focus liggen op de komende Italiaanse races."

Het vertrek van de Sloveen hing al even in de lucht. Het is een publiek geheim dat het winnen van de Tour de France het hoofddoel is van Roglic, maar in het rondewerk moest hij steeds vaker Jonas Vingegaard naast zich dulden. De drievoudig Vuelta- en eenmalig Giro-winnaar zou bij een andere ploeg meer kans hebben op het absolute kopmanschap. INEOS Grenadiers, Bahrain Victorious en Lidl-Trek worden als opties genoemd.

Roglic rijdt sinds 2016 voor de geel-zwarte formatie en boekte in die periode het merendeel van zijn zeges: 74 van de 80. De renner had bij Jumbo-Visma nog een contract tot en met 2025. Het is in de wielersport ongebruikelijk dat een renner voor het einde van de verbintenis een ploeg verlaat.

Primoz Roglic boekte zaterdag in de Ronde van Emilia zijn tachtigste profzege.Foto: Getty Images

'Wil mijn familie bedanken'

Zaterdag reed Roglic met de Ronde van Emilia een van zijn laatste races in het shirt van Jumbo-Visma. Dat verliep uitstekend voor de Sloveen. Op het slotklimmetje naar San Luca van de Ronde van Emilia plaatste Roglic de aanval, waarop niemand de zege nog in gevaar bracht. Roglic schreef de koers voor de derde keer in zijn carrière op zijn naam.

"Het is heel mooi om weer te winnen. Het is een iconische race, met de San Luca in het parcours. Het was heel mooi om het zo af te kunnen maken. Ook al was het heel zwaar, maar ik had de benen om het af te maken. Ik wil mijn familie bedanken, ze steunen me altijd. Zeker in moeilijke tijden."

Roglic heeft nog twee Italiaanse koersen op zijn programma staan. Dinsdag staat hij aan de start van de Tre Valli Varesine, de koers die hij in 2019 won. Zaterdag volgt het laatste wielermonument van dit seizoen: de Ronde van Lombardije.

Lees meer over:

Wielrennen Primoz Roglic Jumbo-Visma