Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Roglic troeft Pogacar af in Ronde van Emilia na roerige week bij Jumbo-Visma

Door onze sportredactie

Primoz Roglic heeft zaterdag voor de derde keer in zijn carrière de Ronde van Emilia gewonnen. Op de dag dat hij zijn afscheid bij Jumbo-Visma aankondigde, verwees hij Tadej Pogacar naar plek twee.

Het zwaartepunt van de 204,1 kilometer lange koers lag in de slotfase, waarin de renners vijf keer over het korte maar zware klimmetje San Luca over moesten. De Australiër Chris Harper reed lang solo voorop, maar werd op 10 kilometer van de meet ingerekend door een favorietengroep van negen renners.

Aleksandr Vlasov opende het aanvalsbal op de laatste klim van 2,1 kilometer à 9,3 procent. De renner van BORA-hansgrohe werd al snel teruggepakt, waarna Pogacar probeerde weg te rijden. Alleen Richard Carapaz en Primoz Roglic konden volgen, maar door een gebrek aan samenwerking keerden de achtervolgers terug.

In de laatste paar honderd meters plaatste Roglic zijn eerste aanval. Pogacar probeerde het wiel van de Sloveen nog te volgen, maar was kansloos op de versnelling van de Jumbo-Visma-renner.

Pogacar werd zo, net als vorig jaar, tweede. Voor Roglic is het zijn tachtigste overwinning uit zijn loopbaan. De Giro- en meervoudig Vuelta-winnaar won de Ronde van Emilia eerder in 2019 en 2021.

De Ronde van Emilia geldt als voorbereiding op de Ronde van Lombardije. Het laatste monument van het seizoen wordt op zaterdag 7 oktober verreden. Vorig jaar kwam Tadej Pogacar als eerste over de streep.

Lees meer over:

Wielrennen