Netherlands

Roosen wint NK wielrennen op de weg

Wielrennen Titelverdediger en favoriet Mathieu van der Poel stapte 50 kilometer voor het einde af. Ook Tom Dumoulin maakte de wedstrijd niet af.

Wielrenner Timo Roosen heeft de titel gepakt bij de Nederlandse kampioenschappen op de weg. De 28-jarige Tilburger van Jumbo-Visma kwam op het afgesloten parcours in Drenthe solo aan. Roosen ontsnapte een kleine 2 kilometer voor de finish uit een kopgroep van zeven renners en maakte het overtuigend af. Vorig jaar eindigde Roosen nog als derde.

Sjoerd Bax (Metec-Solarwatt) werd op een halve minuut achterstand tweede, kort voor Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix).

Titelverdediger en favoriet Mathieu van der Poel stapte 50 kilometer voor het einde af. Op dat moment had hij een achterstand van zo’n anderhalve minuut op een grote kopgroep. Ook Tom Dumoulin maakte de wedstrijd niet af. Voor de Limburger, die woensdag de Nederlandse titel tijdrijden veroverde, was het zijn laatste optreden in aanloop naar de olympische tijdrit bij de Olympische Spelen volgende maand.

Het parcours van het NK was vrijwel hetzelfde als vorig jaar. De renners moesten een parcours van 7,3 kilometer op en rond de VAM-berg 25 keer afleggen. (ANP)

Football news:

Juve wil het contract met Ronaldo verlengen en is ervan overtuigd een overeenkomst te ondertekenen met Chiellini
John Terry heeft de coaching staf van Aston Villa verlaten
Samuel Eto 'o: Messi speelde met mij, niet ik met hem.Samuel Eto' about sprak over Lionel Messi in het kader van een vraag over de 18-jarige Anssoumane Fati. U noemde Messi. Wat kan Fati van hem leren? We hebben gewonnen met Lionel
Ronaldo aangekomen op de locatie van Juventus
Everton zal concurreren met Arsenal en Tottenham voor Correa uit Lazio. Hij vroeg om een transfer
Ronaldinho: ik kijk naar Milan, ik hoop dat ze verder zullen gaan. Ik wacht op Monza in Serie A
Lautaro Martinez: Messi is de beste speler ter wereld. Hij is een model voor iedereen, we moeten leren van hem