Netherlands
An article was changed on the original website

Royal wedding-koor immens populair: mensen schreeuwen uit auto's

Zaterdag 19 mei veranderde niet alleen de levens van het kersverse bruidspaar Harry en Meghan. Ook dirigent Karen Gibson van het St. George's Chapel Choir kan niet meer normaal over straat na de bijzondere gospelversie van Stand By Me tijdens het huwelijk. "Er zijn mensen die vanuit auto's naar me schreeuwen."

Gibson maakt het elke keer mee als ze de deur uitgaat. "Soms wordt geprobeerd om op een papparazzi-manier foto's te maken, als mensen denken dat je niet kijkt. Prachtig!" Het went inmiddels wel een beetje, zegt ze.

Bekijk in deze video hoe verbaasd de koorleden zijn door het succes:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We krijgen berichten uit Brazilië, Portugal en Griekenland'

Het St. George's Chapel Choir van Gibson kan haast wel iemand fulltime in dienst nemen om alle mails te beantwoorden. "Ik kan de berichten niet meer bijbenen, net als de aanvragen voor interviews, rondleidingen en bruiloften."

Het huwelijk van Harry en Meghan zorgde volgens Gibson overigens gedeeltelijk toch voor een culturele verandering binnen Groot-Brittannië. "Je zag dat twee verschillende culturen bij elkaar kwamen. Ik heb het gevoel dat dit voor verandering heeft gezorgd."

Ze had Stand By Me nog nooit tijdens een bruiloft gezongen. Dit keer wel, op verzoek van Harry en Meghan. "En ik begrijp absoluut waarom. Het is een liefdeslied, over toewijding en onvoorwaardelijke liefde."

Football news:

Ronaldo scoorde 29 punten (24+5) in 26 wedstrijden van de Serie A dit seizoen
Dybala scoorde in 5 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A
Vardy scoorde zijn 100e Premier League goal voor Leicester
Rashford, Greenwood en martial hebben 55 goals voor het seizoen en overtreffen mane, Salah en Firmino (51 goals)
Martial scoorde 20 goals in een seizoen voor de eerste keer in zijn carrière
Rashford is de eerste Engelse Manchester United speler in 8 jaar met 20+ goals in één seizoen
Manchester United heeft 17 punten gescoord in alle competities dit seizoen, 12 in de Premier League