Netherlands

Rusland reageert op Amerikaanse sancties: 10 diplomaten worden uitgezet

Diplomatie Rusland reageert op de uitzetting van tien Russische diplomaten in de VS. Die sancties waren onder meer opgelegd vanwege Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen.

Rusland gaat tien Amerikaanse diplomaten uitzetten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov vrijdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Ook worden sancties opgelegd aan acht Amerikaanse overheidsfunctionarissen en mogen Amerikaanse non-gouvernementele organisaties geen activiteiten meer ondernemen waarmee zij zich bemoeien met Russische politieke aangelegenheden.

Verder wordt het de Amerikaanse ambassade verboden nog mensen uit Rusland of een derde land aan te nemen als ambassadepersoneel. Tot slot heeft Lavrov de Amerikaanse ambassadeur in Moskou aangeraden „naar huis te gaan” om overleg te voeren; iets wat de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten ook heeft gedaan.

Met de sancties reageert Rusland op het besluit van de Amerikaanse regering om tien Russische ambassademedewerkers uit te zetten en andersoortige sancties op te leggen. Hiertoe besloot de regering van president Joe Biden vanwege de Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de Russische activiteiten op de Krim en de cyberactiviteiten die Rusland uitvoert op Amerikaans grondgebied. Ook de vermeende steun van Rusland aan de Taliban werd als reden genoemd.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude