Netherlands

Russische politie arresteert bondgenoten Navalny

Oppositie Rusland Nadat oppositieleider Aleksej Navalny afgelopen zondag werd aangehouden bij terugkeer naar Rusland, zijn nu ook enkele mensen in zijn kring opgepakt.

De politie van Moskou heeft donderdag verschillende mensen in de kring rondom oppositiepoliticus Aleksej Navalny gearresteerd, waaronder zijn woordvoerster Kira Jarmysj en onderzoeker Georgy Alburov. Dat meldt persbureau Reuters.

De arrestaties zijn volgens Russisch staatspersbureau TASS verricht op grond van het „ongeautoriseerd aanzetten tot protest”, naar aanleiding van geplande demonstraties aankomende zaterdag. Die dag willen medestanders van Navalny zich tegen zijn aanhouding uitspreken.

Jarmysj schrijft op Twitter dat ze een nacht in de cel moet doorbrengen in afwachting van haar rechtszaak. Een Wit-Russische advocaat zou zijn verordend het land te verlaten en zeker 2,5 jaar toegang tot Rusland te zijn ontzegd.

Moordaanslag

Navalny werd ruim vier maanden geleden vergiftigd en herstelde in Berlijn. Met onderzoekscollectief Bellingcat wist hij telefonisch een bekentenis voor de moordaanslag van een agent van de Russische geheime dienst FSB op te nemen.

Het Kremlin ontkent dat het iets met de vergiftiging te maken heeft. Afgelopen zondag keerde Navalny terug naar Rusland, waar hij direct op het vliegveld werd aangehouden. Eerder donderdag riepen Europarlementariërs op om het project van de gaspijpleiding Nord Stream 2 stop te zetten vanwege deze arrestatie.

Lees ook: Aanhangers van Navalny: ‘Dat hij zo snel terugkomt, is ongelofelijk’

Football news:

Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009
Mourinho op 4-1 Met Paleis: Goede week. Tijdens de rust zei hij dat hij blij was om een doel toe te geven, de spelers dachten dat ik gek was
Liverpool daalde naar de 8e plaats in de Premier League, in termen van verloren punten - 9e
Xavi won de 6e trofee van zijn coachcarrière. Zijn Al-Sadd werd kampioen van Qatar
Laporta ligt voor op Fonda en Resha volgens de resultaten van de poll van degenen die hebben gestemd in de presidentsverkiezingen van Barca
Solskjaer won alle drie de wedstrijden met Manchester United in de uitwedstrijd tegen Man City. Dit is een club record