De comedyserie Schitt's Creek heeft met het zesde en laatste seizoen in de nacht van zondag op maandag bij de uitreiking van de Emmy Awards voor de beste televisieproducties zeven Emmy's gewonnen, waaronder de prijs voor beste comedyserie.

Acteur Eugene Levy won de award voor beste mannelijke hoofdrol in een comedyserie voor zijn rol in Schitt's Creek, terwijl zijn tegenspeelster, actrice Catherine O'Hara, de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie won.

De beste mannelijke bijrol in een comedyserie werd gewonnen door Daniel Levy en de beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie door Annie Murphy, beide eveneens voor hun rol in de Canadese comedyserie over een rijke familie die moet intrekken in een motel.

Schitt's Creek won eerder in de week ook twee Creative Arts Emmy's, voor prestaties achter de schermen. De comedyserie won alle prijzen in de categorie comedy. De in totaal negen Emmy's betekenen een record voor een comedyserie in een jaar.

Dankwoorden via videoverbinding

De presentatie van de 72e uitreiking van de televisieprijzen was in handen van Jimmy Kimmel. De talkshowhost presenteerde de show vanuit het Staples Center in Los Angeles.

Vanwege het coronavirus mocht er geen publiek aanwezig zijn bij de prijsuitreiking. Ook de genomineerden waren niet bij de show zelf aanwezig. De winnaars gaven hun overwinningsspeech via een videoverbinding.

In juni werd bekend dat de organisatie achter de Emmy's het aantal nominaties zou bepalen aan de hand van het aantal aanmeldingen.