Netherlands

Senaat stemt in met benoeming Barrett voor Amerikaans Hooggerechtshof

Een meerderheid van de Amerikaanse Senaat heeft, zoals verwacht, de benoeming goedgekeurd van Amy Coney Barrett bij het Hooggerechtshof. De conservatieve rechter was voorgedragen door president Trump. 52 Senatoren stemden voor Barrett, 48 tegen.

De 48-jarige rechter volgt de progressieve Ruth Bader Ginsbrug op, die vorige maand overleed. Barrett is de derde rechter die Trump met succes heeft voorgedragen voor het Hooggerechtshof sinds zijn aantreden in 2017.

Niet eerder werd een voordracht voor het Hooggerechtshof zo kort voor de presidentsverkiezingen goedgekeurd.

Zes conservatieve rechters

Met het aantreden van Barrett telt het Hooggerechtshof zes rechters die als conservatief bekend staan, tegenover drie progressieve rechters. De conservatieven houden waarschijnlijk nog jaren de meerderheid in het hoogste rechtsorgaan van de VS, omdat rechters voor het leven worden benoemd.

Vorige week stemde de commissie voor rechtspraak in de Senaat al in met de voordracht van Barrett, waarmee de weg vrijkwam voor de stemming. Omdat de Republikeinen in de Senaat een meerderheid hebben was er geen twijfel over de uitkomst van de stemming.

Football news:

Inter wil Giroud ondertekenen in Januari
ISCO agent: hij wil proberen te spelen in een andere competitie
Roberto de Derbi is de nieuwe Serie A coaching star. Zijn Sassuolo is het beste controle team in Italië, maar het mist improvisatie
Wayne Rooney: Chelsea en Mourinho wilden me tekenen, er waren ook Real Madrid en Barcelona
Eriksen kan naar Real Madrid, ISCO-inter gaan als onderdeel van de uitwisseling (Sky)
Beckham keerde 23 jaar later terug naar de cover van FIFA. Voor dit, zal hij meer dan betaald in echte PSG
Barcelona heeft een bonus van 5 miljoen euro overgemaakt naar Borussia voor de overdracht van Dembele. De Catalanen hebben al meer dan 130 miljoen betaald.Barcelona betaalt nog steeds bonussen aan Borussia Dortmund voor de transfer van Ousmane Dembele. Volgens Kicker heeft