Netherlands

Skiester Jelinkova zorgt voor beste Nederlandse prestatie ooit

Foto: ANP

Skiester Adriana Jelinkova is bij de parallel reuzenslalom in het Oostenrijkse Lech als tiende geëindigd. Dat is de beste prestatie voor een Nederlandse ooit in een wereldbekerwedstrijd in het alpineskiën. Ze verbeterde de prestatie van Angelika van der Kraats, die in 1985 elfde werd op de combinatie in Bad Kleinkirchheim.

Petra Vlhova won bij kunstlicht in Lech. De Slowaakse leidster in het klassement om de wereldbeker was het vorige weekeinde in Levi ook al twee keer de beste op de slalom.

Vlhova versloeg in de finale Paula Moltzan. De Amerikaanse gleed weg in kansrijke positie en moest genoegen nemen met de tweede plaats, wel haar eerste keer op het podium. De Zwitserse Lara Gut-Behrami werd derde.

Football news:

Liverpool wint geen 4 wedstrijden op rij in de Premier League-de slechtste serie in 4 jaar
United without bood Liverpool en bleef als eerste: opnieuw nullen in de top match. Maar de stad leidt nu de weg in termen van verloren geld
Maguire op 0:0 met Liverpool: Manchester United ' s momenten waren beter. We zouden op een andere dag gewonnen hebben. Manchester United verdediger Harry Maguire sprak na de wedstrijd van de 19de ronde van de Premier League met Liverpool. Ze begonnen de wedstrijd beter dan wij, maar in de tweede helft verbeterden we veel. Onze kansen waren beter, op een andere dag hadden we gewonnen. Veel mensen zeggen dat Liverpool hun centrale verdedigers heeft verloren, maar na deze verwondingen beschikken zij over uitstekende verdedigingsstatistieken. Ze hebben veel opties. We wilden winnen. U kon ons verlangen zien in de tweede helft, we wilden drie punten nemen. We zijn een beetje teleurgesteld, zei Maguire
Solskjaer about 0:0 met Liverpool: ik ben boos, maar een punt is prima als Manchester United wint in de volgende ronde
Manchester United heeft Liverpool al 5 jaar niet gewonnen
Manchester United won geen enkele wedstrijd in 5 wedstrijden tegen clubs van de grote zes in de 2020/21 Premier League
Liverpool scoort niet 3 opeenvolgende Premier League wedstrijden - de slechtste zegereeks in 16 jaar