Netherlands

Sony verbetert toegankelijkheid van spelcomputer PlayStation 5

PlayStation 5

5 minuten geleden Aangepast: 9 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Vergeleken met de PlayStation 4 moet nieuwe spelcomputer PlayStation 5 toegankelijker zijn voor mensen met een beperking.

Vanaf 19 november is de PlayStation 5 beschikbaar en volgens Sony is deze spelcomputer toegankelijker dan de voorganger. Het bedrijf wil mensen met beperkingen ook laten gamen.

Dat gebeurt onder andere met de mogelijkheid om tekst te typen via stem in plaats van een virtueel toetsenbord. Blinde en slechtziende gebruikers kunnen Screen Reader aanzetten, waardoor alle tekst op het scherm wordt uitgesproken. Helaas werkt deze functie nog niet in het Nederlands. Spelers kunnen tevens de kleuren aanpassen.

DualSense

Bij de PlayStation 5 wordt de nieuwe DualSense-controller geleverd. Nieuw in deze controller is dat de pookjes en knoppen weerstand bieden. Spelers kunnen deze weerstand verlagen of helemaal uitschakelen. 

Daarmee loopt Sony wel achter op Microsoft, die een Xbox Adaptive Controller aanbiedt. Met deze controller zijn een grote verscheidenheid aan knoppen en joysticks aan te sluiten, om mensen met allerlei fysieke beperkingen te laten gamen. 

Football news:

Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca
Sommige spelers van de Real Madrid Foundation geloven dat een verandering van coach gunstig zal zijn voor het team (COPE)
We moeten op één knie gaan zitten. Onderwijs is het belangrijkste wat we kunnen doen
Rennes-Franse Krasnodar. De eigenaar (8 keer rijker dan Galitsky) investeerde in zijn woonplaats en na een transfer mislukking creëerde een succesvolle Academie
De DFB wil dat Klopp de coach van Duitsland wordt bij Euro 2024. Lev zal op het WK blijven als hij de halve finales van Euro 2020 haalt
Alaba wil 15 miljoen euro per jaar verdienen. Juventus, PSG en Chelsea zijn geïnteresseerd in hem.De toekomst van Bayern verdediger David Alaba blijft onzeker. Juventus is zeer geïnteresseerd in de diensten van de 28-jarige Oostenrijkse. PSG en Chelsea strijden er ook voor. De clubs praten met agent Pini Zahavi
Bayern wil volgend seizoen bij middenvelders Gladbach Neuhaus en Zakaria tekenen