Netherlands

Spotify opent zelfbedieningspaneel videocommercials

-

De eerste groep adverteerders kan zelf video-commercials gaan uploaden naar het reclamesysteem van Spotify. Het zullen veelal merken zijn die beeldreclame op telefoons en computers kunnen vertonen.

In het zelfbedieningspaneel kunnen adverteerders of hun mediabureaus de commercials uploaden, aangeven of het beeld horizontaal of verticaal moet worden getoond en wanneer de campagne loopt. Vervolgens moeten ze aangeven hoeveel budget ze in die periode beschikbaar hebben. Het is niet duidelijk welke targetingvariabelen de muziekdienst hanteert.

Vanochtend ging videoreclame op Spotify Ad Studio live in VS, Groot Brittannië en Canada. In andere landen, waaronder enkele Europese, draaiden afgelopen weken testprogramma’s. Een handjevol bedrijven kon er mee expertimenteren en moet nu in de wachtstand tot de dienst breed wordt aangeboden in die landen.

De muziekdienst claimt dat zijn kanalen een hogere impact hebben bij consumenten dan alleen andere audiodiensten. “Onderzoek, in samenwerking met Nielsen Brand Effect, toont aan dat het combineren van audio en video advertenties op Spotify een twee keer hogere interactie creëert dan bij inzet van alleen video ads. Deze multi-formatstrategie zorgt voor bijna een verdubbeling in ad recall en brand awareness.”

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Spotify met videoreclame ongeveer dertig miljoen euro omzet. Dat staat gelijk aan ongeveer een kwart van de totale reclame-inkomsten (PDF). Met het openen van een zelfbedieningspaneel kan het omzetaandeel sneller groeien, omdat de dienst breder toegankelijk wordt.

Football news:

Lampard op 3-0 met Watford: een droge overwinning thuis, drie goals gescoord-Chelsea speelde zeer goed
Chelsea had deze overwinning nodig. We zijn ervan overtuigd dat we in de top 4 kunnen komen
Rebic scoorde 9 doelpunten voor Milaan in 11 wedstrijden van de Serie A
Mikel Arteta: Arsenal in de Champions League krijgen leek een paar weken geleden onmogelijk
Hij won de gouden dubbel in Duitsland voor de dertiende keer
Neuer assisteerde in de Duitse bekerfinale bij Bayer
Sarri rond 4:1 met Torino: Juve had een vals gevoel van veiligheid na een paar goals