Netherlands

Steden willen grote drukte zoals vrijdag voorkomen, winkels Rotterdam vandaag eerder dicht

Om situaties zoals vrijdag te voorkomen, heeft de gemeente Rotterdam besloten zaterdag de winkels in het centrum eerder te sluiten. Ook de gemeente Eindhoven dreigt met die maatregel en in Den Haag roept het bestuur de bezoekers op een bezoek uit te stellen. Wie in Rotterdam nog om een boodschap wil gaan, moet dat voor 17.00 uur doen. Maar de gemeente benadrukt: blijf thuis en shop online.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

Vrijdagavond ging het goed mis in de Maasstad. Het werd zo druk in het centrum, dat burgemeester Aboutaleb besloot daar alle winkels te sluiten. Volgens de gemeente ging dit in overleg met de winkeliers. Veel bezoekers waren uit op koopjes vanwege Black Friday, het uit Amerika overgewaaide prijzenfestijn. Veel producten gaan dan voor een spotprijs en in bulk over de toonbank. Maar met de huidige corona-situatie is de drukte verre van gewenst.

Lees ook: Mensen massaal de stad in voor Black Friday: Aboutaleb sluit alle winkels in centrum

‘Koop lokaal online’

De gemeente maakte het besluit de winkels vandaag eerder te sluiten zojuist bekend op Twitter. Ook werd daarbij de oproep gedaan om online te shoppen. Voor wie bang is daarmee voorbij te gaan aan de lokale ondernemer, heeft de gemeente een boodschap: “Veel Rotterdamse winkels hebben immers een webshop of andere online services. Geen webshop? Bel ze of stuur een mailtje.”

Lees ook: Puinhoop in Haagse binnenstad na Black Friday-gekte: ‘Lijkt wel een vuilnisbelt’

Diezelfde oproep doet de gemeente voor restaurants. Hoewel die dicht zijn, blijven veel keukens wel in bedrijf. “Vaak kunt u nog steeds genieten van al het lekkers dat in Rotterdam wordt gekookt. Bel of mail uw favoriete restaurant en vraag of ze ook bij u thuis willen bezorgen. Help de Rotterdamse horeca.”

Niet alleen in Rotterdam ging het vrijdag mis. Ook in Amsterdam, Eindhoven en Den Haag was het veel te druk. Ook daar werd de oproep gedaan thuis te blijven.

Football news:

Chelsea Lampard ontsloeg
Sergi Roberto kan herstellen voor de wedstrijd met Athletic op 31 januari. Hij miste meer dan 2 maanden
Giggs op Bruno en Cantona: er zijn overeenkomsten, maar Eric heeft 4 Premier League titels en een beker. Dit is een indicator
Hertha legende Dardai zal opnieuw het hoofdcoach van het team worden. Pal Dardai zal worden benoemd tot hoofdcoach van Hertha. Bruno Labbadia, die voorheen verantwoordelijk was voor het team, werd ontslagen op zondag na de nederlaag tegen Werder
Tuchel zal de leiding nemen over Chelsea. Thomas Tuchel zal worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. Eerder werd aangekondigd dat de Londense club Frank Lampard binnenkort met pensioen zal sturen
Okko Sport zal alle resterende wedstrijden van de Italiaanse beker dit seizoen
Fenerbahce vraagt fans om Ozil ' s salaris te betalen. Het is eenvoudig: U stuurt SMS-U maakt 2 euros