Netherlands

Steeds minder mannen actief op arbeidsmarkt

Waar de afgelopen jaren steeds meer vrouwen de arbeidsmarkt betreden, zijn het de mannen die zich vaker terugtrekken. Uit onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat een steeds groter deel van de mannen tussen de 25 en 45 jaar niet (meer) actief is op de arbeidsmarkt.

8 procent

Zo was in het begin van 2009 nog 4,6 procent van de mannen tussen 25 en 45 jaar niet actief op de arbeidsmarkt, inmiddels is dat percentage opgelopen naar dik 8 procent.

Met mannen die inactief zijn op de arbeidsmarkt worden in deze context geen werkloze mannen bedoeld. Het gaat hierbij alleen om mannen die geen betaald werk hebben en daar ook niet naar zoeken/of daar niet beschikbaar voor zijn.

Arbeidsongeschiktheid en ziekte

De meest genoemde reden om niet te willen of kunnen werken is, zo blijkt uit het onderzoek, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Na ziekte en arbeidsongeschiktheid is opleiding/studie de meest genoemde reden om niet te willen of kunnen werken.

Football news:

Dembele keerde terug naar de training op basis van Barcelona. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld
Milan koopt Kjaer uit voor 3,5 miljoen euro
22.000 tests voor elke wedstrijd - dus Union wil een volledig stadion teruggeven. Eén wedstrijd kost meer dan een miljoen euro
Real vroeg fans niet in Madrid bijeen te komen om het kampioenschap te vieren
Ronaldo zal Juventus niet verlaten. Hij wil Immobile en Lewandowski inhalen en trofeeën winnen
Napoli betaalt ongeveer 81 miljoen euro voor Osimhen. De medische controle is gepland voor donderdag
Jose Mourinho: Financial fair play is dood. Het is beter om de deuren van het circus te openen, zodat iedereen plezier heeft