Netherlands

Stéphanie Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter in Champions League

Voetbal

35 minuten geleden Aangepast: 2 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Scheidsrechter Stéphanie Frappart leidt woensdag als eerste vrouw ooit een wedstrijd in de Champions League. De 36-jarige Française mag het duel tussen Juventus en Dinamo Kiev fluiten.

Voor Frappart betekent het Europese thuisduel van Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten een nieuwe mijlpaal. Ze was al de eerste vrouw die ooit een competitiewedstrijd in de Franse Ligue 1 leidde. Frappart kreeg ook al enkele wedstrijden in de Europa League toegewezen.

Ze floot vorig jaar ook de finale van de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Frappart was in 2019 ook de arbiter van de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en Verenigde Staten (0-2).

Football news:

Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club