Netherlands

Stint rijdt vanaf vandaag weer

Vanmiddag is de eerste vernieuwde Stint in gebruik genomen op de openbare weg. De kar was verboden, na een ernstig ongeluk met een Stint, ruim twee jaar geleden.

Vier kinderen kwamen om het leven en een kind en een volwassene raakten zwaargewond bij een botsing tussen een Stint en een trein in Oss.

Onderzoek wees uit dat zich onder meer problemen met de rem konden voordoen. Gebruik van de elektrische bolderkar op de openbare weg werd met ingang van oktober 2018 verboden.

Gekeurd

Het nieuwe model is gekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De nieuwe Stints hebben onder meer een extra remsysteem en bestuurders moeten er voortaan een speciaal diploma voor hebben. Er kunnen tien kinderen in.

Kinderen zijn in elk geval enthousiast over de BSO-bus:

De nieuwe Stint heet BSO-bus: 'Hij gaat hard en je zit lekker buiten'

De eerste nieuwe Stint is in gebruik genomen door Buitenschoolse opvang Woest Zuid in Amsterdam. In eerste instantie worden op de verschillende locaties 45 zogenoemde BSO-bussen in gebruik genomen. Later worden ze ook aan andere opvangorganisaties geleverd.

Veilig

De meeste kinderopvangorganisaties zijn blij dat het voertuig weer de weg op mag; lopen of fietsen met veel kinderen is lang niet altijd veilig, zegt men. In Oss zal de Stint waarschijnlijk niet meer worden gebruikt, zegt Edwin Renzen, de producent van de Stint. Hij heeft inmiddels wel bestellingen binnen van zo'n 300 organisaties in andere plaatsen.

Football news:

Inter zal het logo en de naam veranderen voor de 113e verjaardag van de club in Maart
Jorge Valdano: nu Ronaldo weg is, mist Real Madrid een doelpunt voor de wedstrijd. Nu zijn er geen goalscorers
Het besluit over de schorsingsperiode van Messi zal op dinsdag worden genomen ( ' ). Het werd bekend wanneer het besluit zal worden genomen over de diskwalificatie van Barcelona forward Lionel Messi na te zijn verwijderd in de wedstrijd voor de Spaanse Super Cup (2). Indien de mededingingscommissie vindt dat het gedrag van een Argentijn die Athletic striker Asier Villalibre op de achterkant van het hoofd heeft geraakt, agressief is, dan is de minimumstraf voor de Barca-speler 4 wedstrijden en de maximum-12 wedstrijden (overeenkomstig punt 98 van de regels). De sancties die worden opgelegd aan spelers naar aanleiding van de resultaten van de Super Cup wedstrijd zijn van toepassing op alle nationale toernooien in Spanje
Vidal op het Juve logo kiss: het was een demonstratie van liefde voor Chiellini
Jurgen Klopp: het belangrijkste voor Liverpool is om in de Champions League te komen. Dit seizoen is een moeilijke strijd voor de top 4
Totale dominantie van het bedrijfsleven: Conte vernietigde Pirlo en Vidal-Rabiot
Jovic in 28 minuten. Ik hoop dat dit nog maar het begin is van de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Madrid.Luka Jovic, wiens rechten eigendom zijn van Real Madrid, heeft commentaar geleverd op het resultaat van de Bundesliga van 16 wedstrijd tegen Schalke