Netherlands

Strafdossier over dood restauranthouder verspreid via WhatsApp

Gegevens uit een strafdossier in verband met de dood van een man uit het Groningse Hoogkerk, zijn mogelijk door een van de verdachten verspreid via WhatsApp.

Tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank bleek dat verklaringen en gegevens van getuigen op straat zijn komen te liggen, zegt het Openbaar Ministerie. Een van de drie verdachten zou betrokken zijn geweest bij die verspreiding.

Het Openbaar Ministerie vindt het lekken via WhatsApp kwalijk. Om herhaling te voorkomen wil de officier van justitie dat advocaten de verhoren van getuigen in deze zaak alleen nog mogen terugluisteren op een politiebureau.

Eigen strafdossier inzien

Normaal gesproken krijgen advocaten deze informatie digitaal. Daardoor kunnen ook verdachten via hun advocaat het dossier van hun strafzaak inzien. Het is niet strafbaar om een eigen dossier naar derden te sturen, maar wel "onfatsoenlijk", vindt de officier van justitie.

Het lekken vond plaats in een rechtszaak over de dood van een restauranthouder in die in augustus op straat werd mishandeld en overleed. De politie dacht dat er sprake was van een uit de hand gelopen ruzie.

RTV Noord schrijft dat het lekken van een strafdossier in het verleden wel eens heeft geleid tot strafvermindering, omdat verdachten dan in de beeldvorming bij voorbaat als schuldig worden gezien. Volgens het Openbaar Ministerie is hierover in deze zaak gespeculeerd door de verdachten.

De rechtszaak gaat volgend jaar verder. Er moeten nog getuigen gehoord worden. De drie verdachten blijven vastzitten.

Football news:

Ronald Koeman: ik hoop dat Messi ' s schorsing wordt verminderd. Ik denk dat er iets valt uit te dagen.Coach Ronald Koeman van Barcelona heeft gesproken over de schorsing van de twee wedstrijden van striker Lionel Messi. Leo traint met veel enthousiasme, ik merkte niets ongewoons op. Iedereen is boos over het resultaat, maar we gaan verder. We zijn op weg om de situatie te verbeteren. Leo is er erg bij betrokken. Barcelona is het niet eens met de opschorting. We zullen zien. Ik denk dat er iets is om uit te dagen, maar het hangt allemaal af van de club. Ik hoop dat Messi ' s schorsing wordt verminderd. Zo niet, dan betekent het twee wedstrijden zonder Leo zei de coach. In de Spaanse Super Cup werd Argentinië gestraft voor het slaan van atletische striker Asier Villalibre in de rug van het hoofd (2:3). Messi kreeg zijn eerste rode kaart in 753 wedstrijden in een Blaugrana shirt
Arsenal heeft hun contract met Sokratis opgezegd. Sokratis Papastathopoulos heeft Arsenal verlaten. De partijen beëindigden het contract met wederzijdse instemming, de speler werd een vrije agent. In de zomer van 2018 verhuisde de Griek vanuit Borussia Dortmund naar het Londense team voor ongeveer 19 miljoen euro. Papastathopoulos heeft in totaal 69 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Zijn statistieken zijn hier
Miranchuk maakt zijn debuut voor Atalanta in de Serie A tegen Udinese. = = Clubcarrière = = Miranchuk speelde in de eerste ronde van de Serie A tegen Udinese in de uitgestelde wedstrijd van de tiende ronde van de Serie A tegen Atalanta
Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)