Netherlands

Tennisser Roeblev blijft Murray in Ahoy in twee sets de baas

Foto: ANP

De Rus Andrej Roeblev heeft zonder al te grote problemen de laatste acht bereikt van het tennistoernooi in Rotterdam. De nummer 4 van de plaatsingslijst versloeg oudgediende Andy Murray in twee sets: 7-5 6-2. De partij in Ahoy duurde 1 uur en 34 minuten.

De eerste set in Ahoy ging lange tijd gelijk op. Murray (33) liet in de zesde game het eerste breakpunt liggen. In de elfde game leverde de Schot zijn service in waarna hij in de volgende game twee breakpunten niet kon benutten. Roeblev (23) profiteerde en verzilverde zijn eerste setpunt.

In de tweede set brak Roeblev het verzet van Murray in de vijfde game. De huidige nummer 123 van de wereld leverde zijn service in waarna hij zich min of meer gewonnen gaf.

Beide spelers stonden één keer eerder tegenover elkaar. In 2017 bij de Australian Open won Murray nog vrij simpel in drie sets.

Murray won in Rotterdam in de eerste ronde in drie sets van Robin Haase. De Brit mocht dankzij een wildcard meedoen aan het evenement, dat hij in 2009 won.

Roeblev, de nummer 8 van de wereld, speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen de Belg David Goffin en de Fransman Jeremy Chardy.

Football news:

Real Madrid heeft een killing center - Modric-Casemiro-Kroos-samengesteld voor slechts 60 miljoen euro. Zelfs Luka Jovic was meer
Zidane op 0:0 met Liverpool: we reden de storm en kunnen trots zijn op onze prestaties
2 Premier League clubs zullen spelen in de halve finale van de Champions League voor de 2e keer in 3 seizoenen
Zinedine Zidane: er zijn veel masters In Real Madrid, maar vooral het karakter van de jongens
Emre Can: We speelden tegen waarschijnlijk het beste team ter wereld. We kunnen trots op onszelf zijn
Pep brak de vloek van de Champions League: Hij nam City naar de halve finale voor het eerst in vijf jaar. Slechts 4 spelers bleven in de club van de laatste (en eerste) keer voor de club
Jurgen Klopp: Liverpool gaf Real Madrid een slecht gevoel. We speelden goed, maar scoorden niet