Netherlands

Toezichthouder verdenkt woninginrichtingbranche van kartelvorming

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) start een onderzoek naar kartelvorming in de woninginrichtingbranche. Eerder deze week heeft de toezichthouder bij verschillende bedrijven invallen gedaan.

De ACM vermoedt dat "een aantal leveranciers" aan winkeliers oplegt welke consumentenprijs zij moeten vragen voor bepaalde producten. Ook denkt de toezichthouder dat leveranciers onderling afspraken hebben gemaakt over de prijs die ze rekenen aan winkeliers.

Een woordvoerder wil niet zeggen bij welke bedrijven de invallen zijn gedaan en aan welke winkels de leveranciers producten leveren.

Onderlinge concurrentie

Het is leveranciers onderling niet toegestaan om te praten over de prijs die ze vragen voor hun producten, omdat dit de onderlinge concurrentie vermindert. "Als de concurrentie vermindert, stijgen de prijzen", legt de ACM uit.

Het opleggen van prijzen mag ook niet "vanwege het prijsopdrijvende effect ervan", zegt de toezichthouder. "Winkeliers dienen in volledige vrijheid en onderlinge concurrentie hun eigen verkoopprijzen te bepalen."

De ACM gaat de komende tijd onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van overtredingen. Als dat het geval is, kan er bijvoorbeeld een boete worden opgelegd.

Football news:

Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs