Netherlands

Twee IDFA-awards voor Radiograph of a Family

Foto: ANP

De documentaire Radiograph of a Family heeft twee awards in de wacht gesleept op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De winnaars van het competitieprogramma werden donderdag bekendgemaakt tijdens de Awards Ceremony in de Brakke Grond in Amsterdam. De uitreiking was vanwege de coronamaatregelen wereldwijd online te volgen.

Deze coronaproof editie van IDFA in de theaters was afgelopen week zo goed als uitverkocht, aldus de organisatie. Online registreerde het festival tot nu toe ruim 62.000 filmbezoeken. Ook volgden nagenoeg evenveel professionals als vorig jaar het evenement.

De film Radiograph of a Family, waarin de de Iraanse maker Firouzeh Khosrovani het huwelijksverhaal van haar ouders vertelt, won in de categorie Best Feature-Length Documentary. Ze kreeg een bedrag van 20.000 euro. Ook ging ze naar huis met de IDFA ReFrame Award for Best Creative Use of Archive, voor gebruik van archiefmateriaal in documentaires. Volgens de jury laat Khosrovani door middel van “een meesterlijke vorm van storytelling” zien hoe de geschiedenis en de revolutie de politieke en persoonlijke scheiding van haar ouders veroorzaakt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Documentaire Stipendium van 50.000 euro ging dit jaar naar de in Afghanistan geboren filmmaker Aboozar Amini, die sinds zijn veertiende in Nederland woont. Dit bedrag is bedoeld voor gevestigde documentairemakers. Hiermee kunnen ze een film over een onderwerp naar keuze maken.

Verder ging de IDFA Award for Best Directing, een bedrag van 5000 euro, naar Vitaly Mansky voor de documentaire ‘Gorbachev. Heaven’. De Russische filmmaker blikt hierin met Michael Gorbatsjov terug op het leven van de oud-leider van de Sovjet-Unie. Alina Gorlova uit Oekraïne kreeg de IDFA Award for Best First Appearance (10.000 euro) voor This Rain Will Never Stop, waarin ze een zoon uit een Syrische familie volgt die in Oekraïne opnieuw met een militair conflict te maken krijgt.

Na een sluiting van twee weken vanwege de verscherpte coronamaatregelen, mochten de bioscopen vorige week net op tijd voor IDFA weer open. De capaciteit in de zalen is nog altijd beperkt tot dertig personen. De organisatie maakte eerder bekend dat elke film van IDFA 2020 een keer in de bioscoopzaal is te zien. IDFA gaat online en in theaters in heel Nederland nog door tot en met 6 december.

Football news:

Milan verdediger Musacchio is geslaagd voor een medische in Lazio
Arsenal is een grote club in Engeland. Ødegård past in de rol van de tientallen Arteta. Holand op Martin
Klopp op Lampard ' s ontslag: Abramovich is niet de meest geduldige man ter wereld. Het is wreed om deze beslissing zo vroeg te nemen
Berbatov op Suarez: Barcelona toonde gebrek aan respect en betaalt ervoor. Luis zal wel dood gaan van het gelach van voormalig Manchester United striker Dimitar Berbatov heeft hooghartig gesproken over Letico Madrid voorwaarts Luis Suarez. Luis Suarez is een auto. Kijk, met hem, Attico leidt de standings, komt van 7 punten met twee wedstrijden over. Suarez moet nu sterven van het lachen. Ik ben erg blij met de manier waarop de dingen zijn gelopen, want Barcelona heeft hem slecht behandeld. Dat is niet de manier om te gaan met een van de belangrijkste spelers in de afgelopen jaren. Barcelona was respectloos en nu betalen ze de prijs voor het laten gaan van Suarez. Ik ben er zeker van dat Luis er geen spijt van heeft dat hij wegging, omdat hij geniet van voetbal op Letico vertelde Berbatov Betfair. Suarez heeft 12 goals gescoord in 15 La Liga games voor Attico en deelt de top goalscoring positie met Sevilla forward Youssef en-Nesiri, die hetzelfde aantal goals heeft gescoord in 19 wedstrijden van het toernooi
In de omgeving van Messi ontkennen dat de speler en zijn familieleden Frans leren
Ik wil mijn carrière bij Chelsea afmaken. Ik speel heel goed, dus er moet een plek voor me zijn. Sjanghai SIPG middenvelder Oscar zei dat hij zijn carrière bij Chelsea wilde afmaken. Ik denk er niet aan om China te verlaten. Ik heb een geweldig project hier. Maar Ik wil graag terug naar Chelsea om mijn carrière af te maken. Daar heb ik een mooi verhaal opgebouwd. Ik kwam heel jong naar de Premier League, de fans vertrouwden de Brazilianen toen niet echt. Ik heb geholpen dat te veranderen. Ik zal wat ouder zijn als ik probeer terug te komen. Maar omdat ik heel goed speel, ik heb goede statistieken, ik denk dat er een plek voor mij is bij Chelsea zei de 29-jarige Braziliaan. Van 2012 tot 2016 speelde de Braziliaanse club voor de London club. De statistieken zijn hier te vinden
Victor Font: Garcia is klaar om gratis voor Barca te spelen tot het einde van het seizoen. De kandidaat voor de functie van voorzitter van Barcelona Victor Font zei dat de verdediger van Manchester City Eric Garcia echt wil verhuizen naar de Catalaanse club. Wij vragen het Interim management om Eric Garcia nu te tekenen. Koeman vroeg erom. Als we de verkiezingen winnen, zullen we deze beslissing steunen, en de speler wil verhuizen, omdat het Europees kampioenschap in de zomer zal worden gehouden. Het zou een grote bijdrage zijn aan de strijd voor drie trofeeën dit seizoen. We weten dat de stad akkoord gaat om hem te verkopen voor 3 miljoen euro plus bonussen. We kunnen het volgende seizoen pas betalen. Dit is veel minder dan Barcelona 4 maanden geleden aangeboden