Netherlands

Twee NL-alerts om brandend schip Rotterdamse Waalhaven

Metaalschroot De brandweer heeft veel moeite met de brand, die zaterdagmiddag uitbrak op een schip met metaalschroot. Er komt veel rook vrij en de bluswerkzaamheden kunnen mogelijk nog uren duren.

De Rotterdamse brandweer heeft zaterdagavond voor de tweede keer een NL-alert uitgestuurd vanwege een brandend vrachtschip in de Waalhaven. Doordat de rook die vrijkwam richting Charlois en het centrum van Rotterdam drijft, werd omwonenden nogmaals geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Dat meldt persbureau ANP. Bij het bestrijden van het vuur is opgeschaald, omdat het volgens een woordvoerder van de brandweer om een complexe brand gaat.

De brand brak zaterdagmiddag al uit op het schip, waarin metaalschroot lag opgeslagen. De luiken van het schip werden gesloten om de rookontwikkeling tot een minimum te beperken. Omdat de brand ter plekke geblust moet worden, moesten die toch weer open - waardoor de rook- en stankoverlast weer toenam. De bluswerkzaamheden kunnen volgens de brandweer mogelijk nog uren duren.

Een persoon is lichtgewond geraakt en met ademhalingsproblemen uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Football news:

Tottenham koopt Heybjerg van Southampton voor 15 miljoen pond. En zal Walker-Peters vrijgeven voor $ 12 miljoen. Southampton middenvelder Pierre-Emile Heibjerg is dicht bij het veranderen van clubs
De Champions League zal volgens de nieuwe regels eindigen. De amendementen zullen het voor de Keepers gemakkelijker maken om sancties aan te nemen
De UEFA telt 0:3 voor clubs die aan het coronavirus te wijten zijn
15-jarige voorwaarts Mukoko traint met de Borussia Foundation. In November kan hij voor Dortmund spelen
Dybala werd de MVP van de Serie A-2019/20, immobiel-de beste voorwaarts
Real Madrid: Casillas zal altijd een echte Madrid speler zijn. De beste keeper in de geschiedenis van Spanje
In Spanje, complete chaos: Espanyol weigert te vliegen uit La Liga, Depor en alle anderen - uit Segunda