Netherlands

Utrecht Centraal uitgestorven bij ingaan avondklok

Foto: ANP

Op Utrecht Centraal leek het zaterdagavond even spitsuur rond 20.30 uur. Mensen snelden de treinen uit, de bussen in of gingen op de fiets huiswaarts. Reizigers die het rustig aan deden, hadden vaak een “pardon”. “Ik kom net van mijn werk.”

Een enkeling had, even voor 21.00 uur, wel last van stress. “Ik kom van de verjaardag van mijn kleindochter en moet nog met de bus naar huis. En nu rijdt die niet. Wat een wereld leven wij in”, verzucht de man.

Klokslag 20.55 uur was het station uitgestorven. De roltrappen draaiden, maar met niemand erop.

Voor de ene reiziger voelt een verlaten station “heerlijk” en voor de andere passagier als “onwerkelijk”. “Laten we hopen dat de stilte snel weer voorbij is”, zegt een man.

Een kwartier na het ingaan van de avondklok waren de enige personen op het station vrijwel allemaal van de NS of politie. Burgemeester Sharon Dijksma riep zaterdag op om “respect te hebben voor de dienders. Dat verdienen zij.”

Football news:

Man City zijn de favorieten voor Nederland als hij Borussia Dortmund deze zomer verlaat. De club wil hem niet verkopen in 2021
Mijn carrière afmaken bij Chelsea is een droom. Ik zal proberen om in grote vorm om het te laten gebeuren
Osimhen ging weer trainen bij Napoli. Hij verloor het bewustzijn in de wedstrijd met Atalanta
MLS onderzoekt de overdracht van Matuidi naar Inter Beckham vanwege mogelijke salarisschendingen
Messi vertrouwt me. Hij weet dat we onze belofte zullen nakomen
Tuchel op Werner: Timo zit vol talent. Ik eis om alles 100% te geven, Ik sta niet toe dat je medelijden met jezelf hebt
Koeman op Barca ' s nieuwe coach na de verkiezingen: ik ben ziek van deze vragen. Ik raak niet geïrriteerd als ik Xavi ' s naam hoor