Netherlands

Vakbond CNV positief over uitstel afbouw coronasteunpakketten

Vakbond CNV reageert voorzichtig positief op het nieuws dat het kabinet niet meer verwacht dat de economische steunpakketten tegen de coronacrisis vanaf januari worden afgebouwd. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) heeft gezegd dat de geplande versobering niet voor de hand ligt.

CNV spreekt van „goed nieuws” dat de minister een streep wil zetten door de geplande afbouw. Volgens voorzitter Piet Fortuin pleit de bond hier al langer voor. „Versobering zou tienduizenden extra werklozen betekenen. De kosten van zoveel werklozen zijn vele malen hoger dan de kosten voor dit steunpakket.” CNV is nu benieuwd naar de precieze invulling van de plannen van Wiebes. „Morgen spreken wij de minister hierover. Graag horen wij hoe hij de steun de komende tijd invult. Voor die tijd gaat de vlag nog niet uit.”

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat het een begin is, maar dat alleen het niet afbouwen van steun nog onvoldoende is. Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen heeft de sector nog dit kwartaal 600 miljoen euro extra compensatie nodig voor horecaondernemers om te voorkomen dat ze failliet gaan.

Het kabinet zou begin december een knoop doorhakken over de steunpakketten, maar de bewindslieden die erover gaan hebben nog iets meer tijd nodig. Na de corona-persconferentie van 8 december komt vermoedelijk echt duidelijkheid. „We moeten wel zien wat er voor maatregelen nodig zijn”, zei Wiebes. „Dat virus is hardnekkiger dan wij hadden gehoopt. Dus we hebben wat meer tijd nodig.” Toch ziet hij ook wel dat een afbouw van de maatregelen op het moment dat Nederland nog in een gedeeltelijke lockdown verkeert, niet logisch zou zijn.

Football news:

Hodgson op 0:4 Met City: in de rust dacht ik niet dat Paleis zou verliezen Grote
Athletic forward Inaki Williams scoorde de meeste goals voor Barcelona-5 goals
Milaan zal verdediger Conti Parma op lening geven met een verplichte overname voor 7 miljoen euro
Koeman over de verwijdering van Messi: Ik weet niet hoe vaak hij werd bezoedeld. Hij probeerde te cirkelen, maar het werkte niet.Barcelona coach Ronald Koeman na de Spaanse Super Cup finale met AthleticLionel Messi. De deelname van Argentinië aan de wedstrijd was twijfelachtig vanwege een heupblessure. Met zoveel jaren ervaring achter zich weet hij wanneer hij kan spelen en wanneer niet. Hij besloot te spelen, dat is alles
Marseille is dicht bij het huren van Milik voor 8+3,5 miljoen euro voor 1,5 jaar met het recht om uit te kopen
Koeman op 2:3 met Athletic: het is geen stap terug. Barcelona zal nog steeds laten zien dat ze op het juiste spoor zitten.Dit is geen stap terug. Een trofee winnen toont aan dat je op het juiste spoor zit. We zullen laten zien dat we nog steeds op de goede weg zijn. We deden alles om te winnen, beide teams waren erg moe
Griezmann heeft 5 goals gescoord in de laatste 4 finales