Netherlands

Van der Poel had niet de benen om peloton op NK wil op te leggen

Foto: ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel slaagde er niet in zijn titel te prolongeren bij de NK op de VAM-berg. De kopman van Alpecin-Fenix stapte al voor de finale uit koers, die gewonnen werd door Timo Roosen van Jumbo-Visma. “Ik was vandaag niet goed genoeg”, zei Van der Poel teleurgesteld, maar ook gelaten. “Ik had zeker geen goede benen en dat is op zo’n rondje dodelijk.”

De 26-jarige Van der Poel, tweevoudig Nederlands kampioen, slaagde er niet in weg te rijden uit de greep van met name de renners van Jumbo-Visma. “Je weet op voorhand dat er een sterke blokken zijn. Je moet gewoon 200 procent zijn om daar iets tegen te kunnen doen.”

Van der Poel plaatste zijn eerste aanval al vroeg, ook om ploeggenoot Oscar Riesebeek in de voorste groep te krijgen, zei hij. “Dat was op zich ideaal om er naartoe te kunnen rijden. Maar ik was gewoon niet goed genoeg om erbij te geraken.”

Football news:

Manchester United gelooft dat Pogba zijn contract niet zal verlengen. Daarom zijn ze klaar om hem te laten gaan naar PSG
Ramos zal de Franse Super Cup missen als gevolg van een spierblessure aan zijn been
Roberto Carlos op Messi: hij had echt de America ' s Cup nodig - een titel, een trofee. Ik ben blij voor mijn vriend en collega
Voormalig Man City en Monaco spits Jovetic is verhuisd naar Hertha
Allegri op Real Madrid ' s belang: Ik dank Perez, maar ik koos Juve vanwege mijn liefde voor de club
Koeman houdt van Bayern verdediger Hernandez. Barcelona beschouwt de overdracht onmogelijk
Voormalig Liverpool verdediger Sako is verhuisd naar Montpellier