Netherlands

Vanavond cijferregen techreuzen

-

Het gebeurt niet vaak dat vijf grote techbedrijven op dezelfde dag hun kwartaalcijfers presenteren, maar vanavond na 21.00 uur Nederlandse tijd doen Facebook, Amazon, Twitter, Apple en Alphabet (Google) tegelijk de boeken open.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Twitter zijn cijfers bewaart tot na het sluiten van de Amerikaanse beurs. Het wordt spannend. Analisten verwachten niet al te beste omzet- en winstcijfers, ondanks groei van het aantal gebruikers.

Analisten zijn vooral benieuwd naar Amazon, waarvan de omzet de 100 miljard dollar nadert. Mogelijk wordt dat bedrag net niet gehaald, maar er wordt rekening gehouden met ruim 90 miljard dollar tegen 88,9 miljard in het tweede kwartaal. Met dank aan de coronapandemie, die ervoor heeft gezorgd dat nog meer mensen online zijn gaan bestellen. Overigens viel Prime Day, altijd goed voor extra omzet, dit jaar buiten het zomerseizoen.

Google sloot een matig tweede kwartaal af, maar het derde kwartaal ziet er vermoedelijk beter uit nu de advertentiemarkten zich weer hebben hersteld. De schatting is een omzet van bijna 40 miljard.

Facebook zal vermoedelijk ruim 19 miljard omzet rapporteren. Het tweede kwartaal verliep vrij gunstig voor het sociale netwerk.

De iPhone 12 is net uit en de eerste verkopen kunnen nog niet worden meegerekend in de cijfers die Apple presenteert. Analisten letten vooral op de verwachtingen voor het huidige kwartaal.

Naast de vijf grote techreuzen zal ook gamebedrijf Activision Blizzard zijn kwartaalcijfers publiceren.

Volgende week worden de cijfers verwacht van onder meer PostNL, PayPal, Ahold Delhaize (bol) en Alibaba.

Foto Pixabay

Football news:

Sami Khedira: als ik kon verhuizen naar een Premier League club, zou ik blij zijn
Lokomotiv-Salzburg in de Champions League zal worden geserveerd door het Turkse team van scheidsrechters
Philippe Coutinho: ik ben altijd dankbaar voor de kans om voor Liverpool te spelen in de Premier League. Philippe Coutinho heeft gesproken over de Premier League en Liverpool, waar hij van 2013 tot 2018 speelde. De Premier League is een van de spannendste competities ter wereld. Voor de kans om daar te spelen in een team als Liverpool, ben ik je eeuwig dankbaar. Het is onmogelijk te zeggen wat er in de toekomst wel of niet zal gebeuren, maar op dit moment richt ik me alleen op het bereiken van succes met Barcelonazei Coutinho. Roberto Firmino: Coutinho is een tovenaar. Het doet dingen die niet kunnen worden gedaan
Mijatovic op Real Madrid ' s verlies: Zidane moet verbeteren. Het team kende de sterke punten van Alaves niet
Ik Respecteer Mourinho. Er zullen geen resultaten zoals de zijne als u niet een getalenteerde coach
Coutinho op Bayern: het winnen van de Champions League is altijd mijn grote doel geweest. Nu wil ik het nemen met Barca
Real Madrid is van mening dat de druk op de scheidsrechters invloed had op het werk van de scheidsrechters in de wedstrijd met Alaves