Netherlands

Veiligheidsberaad: meer en strengere controles op anderhalve meter

Veiligheidsberaad: meer en strengere controles op anderhalve meter

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Veiligheidsregio’s gaan meer en strenger controleren op de anderhalve meter, de maximale groepsgrootte en het alcoholverbod. Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, na afloop van de vergadering van de 25 veiligheidsregio’s op maandagavond.

Maandagavond hebben de veiligheidsregio’s de nieuwe handhavingskaders besproken, zodat „iedereen over het hele land dezelfde uitgangspunten hanteert”, aldus Bruls. Afgesproken is daarbij prioriteit te gegeven aan de nieuwste regels van een maximale groepsgrootte van vier mensen en het verbod op bezit van alcohol na 20.00 uur. Daarnaast wordt er strenger gecontroleerd en beboet op de anderhalve meter afstand die tot elkaar gehouden moet worden.

Lees ook: Vakbonden: streng handhaven van coronaregels is een illusie

Ook is afgesproken dat er in plaats van waarschuwen nu ook sneller wordt beboet. Volgens Bruls zijn er de afgelopen weken honderden boetes uitgedeeld, waar dat er tussen juni en september veel minder waren. „Onze eerste prioriteit is om het slechte handelen te stoppen. Als mensen direct uit elkaar gaan, is het probleem opgelost”, aldus Bruls.

Bruls stelt dat de maatregelen nog op z’n minst een aantal weken van kracht blijven, en roept iedereen dan ook op zich „in vredesnaam aan de maatregelen te houden, want de stijging van het aantal ziekenhuisopnames is zorgelijk”. De veiligheidsregio’s wachten de besmettingscijfers van de komende dagen af voordat ze aandringen op nieuwe maatregelen. „We zitten op een kantelpunt, maar ik verwacht snel effecten te zien van de verscherpte coronamaatregelen”, zei minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na afloop van het Veiligheidsberaad.

Football news:

ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler
Jermain Defoe: Kane en zoon zijn op dit moment de beste link in de wereld.Voormalig England striker Jermain Defoe heeft zijn gedachten gedeeld over Tottenham stakers Harry Kane en Son Heung-Min. Wat Mourinho deed met Kane en zoon is geweldig. Met Kane en zoon was Mourinho ongelooflijk zei Defoe op de mennie Talks podcast. Deze twee zijn de beste groep ter wereld op dit moment. Het moeilijkste op het hoogste niveau is stabiliteit. Zo 'n stabiliteit van dit paar is geweldig, zei Defoe voor de Mannie Talks Podcast