Netherlands

Verdacht pakketje op Marineterrein blijkt dummy van defensie

Een verdacht pakketje dat vanochtend werd aangetroffen op het Marineterrein in Amsterdam, blijkt een oefenvoorwerp van defensie. Dat blijkt na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Uit voorzorg waren het defensieterrein en omliggende woningen ontruimd.

Rond tien uur kwam er een melding van een verdacht voorwerp op het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat. Defensie stuurde er verkenners op af. Die vertrouwden het niet en hielden er rekening mee dat het om een explosief ging. Zij riepen de hulp in van de EOD. Die stelde vast dat het hier een dummy betrof die door defensie wordt gebuikt om mee te oefenen.

De vraag blijft vooralsnog onbeantwoord hoe het nep-explosief is terechtgekomen bij het gebouw aan de Kattenburgerstraat. Mogelijk heeft iemand het er, al dan niet met opzet, neergelegd of is het tijdens transport verloren.

Om 1 uur was het 'gevaar' geweken en werd het terrein plus de omgeving vrijgegeven.

Football news:

Leicester heeft zich aangesloten bij de strijd voor Eriksen
Real Madrid kan Gallardo van River Plate uitnodigen in plaats van Zidane (ESPN Argentina). Zinedine Zidane kan stoppen met werken als hoofdcoach van Real Madrid. Volgens ESPN Argentina kan hij worden vervangen door Marcelo Gallardo, die nu de Rivierplaatleidt. Er wordt op gewezen dat de Argentijnse president van Real Madrid, Florentino Perez, graag in het team wil komen. Gallardo won twee keer de Copa Libertadores, de Copa Argentina drie keer en won andere trofeeën. Twee keer werd hij erkend als de beste coach in Zuid-Amerika
Mandzukic op Milan ' s overwinning in Serie A was een grote prestatie. We moeten dit op het veld bereiken, niet in woorden
Zidane blijft tot het einde van het seizoen in Real Madrid. De club zal wachten tot juni om van koers te veranderen (Marca)
Er zullen 6 Premier League clubs zijn in de Super League. Iedereen zal tot 350 miljoen euro ontvangen bij de toetreding (The Times)
Rivaldo: voor Messi is PSG een goede optie. De coach is een Argentijn, en Leo zal opnieuw met Neymar spelen
De Poolse nationale ploeg Paulo Sousa nam de leiding over het Poolse nationale team. Hij verving Jerzy Bianczek, die op 18 januari werd ontslagen. Souza heeft voorheen Bordeaux, Fiorentina, Leicester en andere clubs beheerd. Hij is werkloos sinds augustus 2020. De volgende wedstrijd van het Poolse nationale team zal plaatsvinden op 25 Maart-het zal spelen met het Hongaarse team in de 2022 World Cup kwalificatie