Netherlands

Verdachte stoffen in Flevoland blijken benzine en propeen

In de woonwijk Punter in Lelystad zijn in het riool benzine en propeen - een licht brandbare stof - gevonden. Afgelopen weekend werden een paar honderd mensen uit de wijk geëvacueerd vanwege een verdachte geur. Onderzoek van het RIVM heeft uitgewezen wat de inwoners roken.

Zaterdag maakten meerdere bewoners melding van een benzineachtige geur. Uit voorzorg moesten ze hun huis uit en ergens anders slapen. Het RIVM ontdekte vandaag meerdere chemische stoffen, met name dus benzine en propeen.

Naar de huisarts

"Ik ben blij dat we nu weten uit welke stoffen de vloeistof uit het rioolwater bestaat", laat burgemeester Meijdam weten in een reactie. "Uw zorgen over uzelf, familieleden of uw huisdieren zijn daarmee wellicht niet weggenomen. Dat begrijp ik." Bewoners die lichamelijke klachten hebben, wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Volgens het RIVM hoeft men zich geen zorgen te maken. "Doordat mensen snel zijn geëvacueerd, konden zij de stoffen vanuit het riool maar relatief kort ruiken en inademen. Om deze reden zijn er geen nadelige gevolgen voor de gezondheid te verwachten."

Onderzocht wordt nog hoe de stoffen in het riool zijn beland. Het riool is na de vondst van het spul lange tijd doorgespoeld, schrijft Omroep Flevoland. Het daarvoor gebruikte water is opgeslagen in een apart bassin voor het onderzoek.

Football news:

Vidal en Medel krijgen een boete voor een bezoek aan een kapper in een hotel in Chili. De Federatie bevestigde het verhaal met prostituees niet
Javi Martinez verhuisde naar Qatar
Turkse aanvoerder Yilmaz bij vertrek uit de Euro: we verontschuldigen ons bij iedereen, we schamen ons
Ik werd zelfs verliefd op Mancini. Deze Euro maakt elke Italiaan gelukkiger
Chalhanoglu is Interessant om te Inter. Hij heeft een contract met Milaan tot 30 juni
Yuri Kaminsky op Euro 2020: We kijken en wroeten voor ons team. We geven geen advies aan Cherchesov en bouwen geen tactiek, maar natuurlijk bespreken we het
Vidal, een Model, en 5 andere Chili spelers hadden een seks partij met prostituees in een hotel bij de Copa America