Netherlands

Verdachte van moord op 38-jarige vrouw blijft vastzitten

DEN HAAG - Hagenaar Gennaro L. (23), die ervan wordt verdacht begin dit jaar Karina van Dijk om het leven te hebben gebracht in Den Haag, blijft voorlopig vastzitten. Dat werd woensdag tijdens een zogenoemde pro forma-zitting door de rechtbank bepaald.

Het 38-jarige slachtoffer werd in de ochtend van 23 januari 2021 levenloos aangetroffen in een woning aan de Roggeveenstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier. Ze werd met messteken om het leven gebracht, maar wat er zich precies binnen heeft afgespeeld, bleef onduidelijk. In de woning werd op een bed een mes aangetroffen. Deze wordt door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht.

Het slachtoffer en L. zijn bekenden van elkaar. Ze was een vriendin van de 58-jarige vader van de verdachte en bleef vaker bij het gezin logeren. Ook de vader is verdachte, maar in tegenstelling tot zijn zoon mag hij thuis afwachten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak voorkomt.

Aanwijzingen voor psychische problemen

Volgens L.'s advocaat ontkent hij dat hij het slachtoffer heeft neergestoken. Hij zou enkel in het huis aanwezig zijn geweest. Het verzoek van de raadsman om de Hagenaar vrij te laten, werd afgewezen. Daarnaast moet de verdachte naar het Pieter Baan Centrum voor onderzoek. 'Er zijn aanwijzingen dat er sprake is van psychische problematiek', zei de rechter. 'Daar moet duidelijkheid over komen.' De zaak gaat op 15 juli verder. Dan is er weer een pro forma-zitting.

LEES OOK: Tweetal hoort tien jaar cel eisen voor doodsteken Bilal Aydin (20)

Football news:

Vidal en Medel krijgen een boete voor een bezoek aan een kapper in een hotel in Chili. De Federatie bevestigde het verhaal met prostituees niet
Javi Martinez verhuisde naar Qatar
Turkse aanvoerder Yilmaz bij vertrek uit de Euro: we verontschuldigen ons bij iedereen, we schamen ons
Ik werd zelfs verliefd op Mancini. Deze Euro maakt elke Italiaan gelukkiger
Chalhanoglu is Interessant om te Inter. Hij heeft een contract met Milaan tot 30 juni
Yuri Kaminsky op Euro 2020: We kijken en wroeten voor ons team. We geven geen advies aan Cherchesov en bouwen geen tactiek, maar natuurlijk bespreken we het
Vidal, een Model, en 5 andere Chili spelers hadden een seks partij met prostituees in een hotel bij de Copa America