Netherlands

Vergeet een steamy seksleven: dit is volgens experts nóg beter voor je relatie

Wanneer het aankomt op het toetsen van je relatie en hoe lekker het tussen jullie gaat, is een steamy seksleven vaak een belangrijke graadmeter. Te vaak, zeggen experts nu. 

Of je nou samenwoont of een latrelatie hebt: grote kans dat je elkaar sinds de coronacrisis vaker ziet dan ooit. Het normale leven is nu (gelukkig) weer enigszins op gang, maar nog niet zo lang geleden zaten we aan huis gekluisterd en was de dagelijkse wandeling rondom het huis het enige uitje. En als je dan zoveel tijd samen op de bank spendeert, is het niet gek als jullie seksleven een stuk minder spannend is.

Relatie rituelen

Klinkt als het recept voor een ingedutte relatie, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog: al die tijd samen geeft de gelegenheid om meer rituelen samen te bedenken. En die rituelen zijn, hoe eenvoudig ook, magisch voor jullie band.

Samen de afwas doen

Daarbij hoef je niet (per se) te denken aan een wekelijkse date night met een viergangendiner en Knuffelrock 81 op de achtergrond. Juist de kleine dingen doen ertoe. In het weekend samen koffie drinken en de krant lezen in bed, iedere week een muziekontdekking met elkaar delen of iedere avond samen de afwas doen, bijvoorbeeld.

Kan geen kamasutra tegenop

“Blijvende liefde wordt gevoed door die alledaagse momenten van verbinding”, verduidelijkt psycholoog dr. John Gottman. Die grote romantische gebaren houd je immers nooit een leven lang vol. Dus dat avondwandelingetje dat jullie tijdens de lockdown iedere dag na het eten deden? Daar kan geen kamasutra tegenop.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Football news:

Suarez heeft een tweejarig contract met Attico. De club moet eerst Costa
Gundogan is geïnfecteerd met het coronavirus, hij is 10 dagen geïsoleerd. City play Wolverhampton vandaag
Matip zal waarschijnlijk klaar zijn na de nationale ploeg wedstrijden. Klopp op defender ' s blessure
Liplezen specialisten stelden vast dat Neymar een aap werd genoemd in het spel met Marseille
Barcelona biedt Suarez 7 miljoen euro voor het breken van het contract, de speler wil meer
Peter Crouch: Bale heeft meer bekers in de Champions League dan Manchester United, maar heeft nog steeds honger
Mane en Liverpool ' s pressure - 🔥 🔥 🔥 , maar dat wist je al. Van het nieuwe: De exploits van Fabinho in het centrum van Defensie