Netherlands

Verstappen niet gefrustreerd: 'Velen zouden in mijn positie willen zitten'

Formule 1

6 minuten geleden Aangepast: 27 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen heeft geaccepteerd dat het Formule 1-team van Mercedes momenteel een klasse apart is. De Nederlander is met zijn Red Bull niet opgewassen tegen de snelheid van de zwarte bolides, maar is blij dat hij nog altijd kan vechten om podiumplaatsen.

Verstappen had gehoopt dat hij dit jaar om de wereldtitel kon gaan vechten, maar na vier races bedraagt zijn achterstand op WK-leider Lewis Hamilton al 36 punten. Daarnaast voorspelde de Limburger vorige week nog dat hij op zijn vroegst pas aan het einde van het seizoen weer op eigen kracht denkt te kunnen gaan vechten voor overwinningen, waardoor hij momenteel vooral is aangewezen op een bijrol achter de beide Mercedessen. Desondanks blijft Verstappen gemotiveerd en weet hij de huidige situatie goed te relativeren.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Verstappen rekent voorlopig niet op zeges: 'Hopelijk tegen het einde van het jaar weer'

"Ik ben niet gefrustreerd", vertelt Verstappen in de aanloop naar de vijfde race van het seizoen. "Ik accepteer de huidige situatie en probeer daar gewoon het beste van te maken. Ik zit nog altijd niet in een beroerde positie. Velen zouden graag in mijn positie willen zitten, we vechten namelijk gewoon nog om podiumplekken. Ik begrijp dan ook niet waarom men meteen denkt dat ik super gefrustreerd ben. Ik zit nog altijd in een veel betere positie dan wanneer ik alleen maar achteraan wat zou meehobbelen."

Ondertussen blijft Verstappen met het team hard werken om de RB16 sneller te maken: "Natuurlijk doen we er alles aan om de auto te verbeteren. We weten waar het beter moet en daar werken we aan. Ook over één rondje kunnen we nog veel terreinwinst boeken."

Verwachtingen voor dit weekend

Voor komend weekend worden er tijdens de tweede race op Silverstone hoge temperaturen verwacht, terwijl er ook op zachtere banden gereden zal worden dan tijdens het eerste raceweekend op het Britse circuit. Verstappen verwacht echter geen wonderen en erkent dat het ook dit weekend weer lastig gaat worden om Mercedes te verslaan.

"Die hogere temperaturen gaan je in de kwalificatie geen seconde opleveren"

"Het kan wel een beetje helpen, maar Mercedes ligt zo ver voor… Die hogere temperaturen gaan je in de kwalificatie geen seconde opleveren en in de race ook geen halve seconde per ronde. Maar we geven niet op. Ik ben erg gemotiveerd om er dit weekend weer het beste van te maken. Ik ga in ieder geval weer voor het podium en dan zien we wel wat er mogelijk is."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Verstappen kritisch op plan voor enkele vrije training op Imola

Football news:

= = Clubcarrière = = Jota maakte zijn debuut in de Premier League onder de naam Klopp
Zhota over het eerste doelpunt voor Liverpool: een ongelooflijk gevoel. Het is jammer dat het stadion niet volledig was, Liverpool middenvelder Diogo Jota vatte de wedstrijd van de derde ronde van de Premier League samen met Arsenal
Mikel Arteta: Liverpool is de standaard die Arsenal moet bereiken. Zij zijn in veel opzichten superieur aan ons. Arsenal manager Mikel Arteta deelde zijn gedachten na de nederlaag tegen Liverpool we vochten voor het grootste deel van het spel. Maar de tegenstander is in veel opzichten superieur aan ons. Ze hebben zich snel hersteld na ons doel. We hebben een fout gemaakt. Maar ik dacht dat we meer kansen zouden hebben in de tweede helft. Ik ben blij met de manier waarop het team het probeert. Ik blijf in de spelers geloven. Liverpool is de norm die we moeten bereiken. We hebben een andere manier. Ze zijn al vijf jaar samen, en we zijn nog maar een paar maanden, zei de specialist
Leicester leidde de Premier League na drie ronden. Liverpool en Everton scoorden ook 9 punten. Leicester staat aan het einde van de derde ronde van de Engelse Premier League na een grote overwinning op Manchester City (5:2). Liverpool en Everton begonnen met drie overwinningen in de Premier League als Leicester, maar inferieur aan de vossen op het verschil van gescoorde en gemiste doelen. In de vierde ronde van de Premier League zal het team van coach Brendan Rodgers West ham hosten, de club van Jurgen Klopp zal Aston Villa Spelen en Carlo Ancelotti ' s team zal Brighton thuis confronteren
Roy Keane zei dat Liverpool slordig football liet zien? Ik wil het horen. De voorzitter. - aan de orde is het gecombineerd debat over de volgende verslagen: Zei hij dat? Ik wil het horen. Dit is een ongelooflijke beschrijving van het spel. Nee, zoiets is niet gebeurd. We domineerden tegen een team dat in goede conditie is. Tegelijkertijd was het belangrijk om voorzichtig te spelen om niet tegen een tegenaanval in te lopen. Allison heeft een goede redding gemaakt, ze hadden twee kansen. Maar we speelden geweldig. Ik kan niets slechts zeggen over de wedstrijd. Het tegenovergestelde van onvoorzichtigheid. We hadden veel kansen, en ik droom niet dat elke eindigde met een doel. We verloren 0:1, maar uiteindelijk verdienden we om te winnen. Hadden we meer kunnen scoren? Bevestigend. Kunnen ze gescoord hebben? Ja zei Klopp
Manchester City weigerde om Coulibaly te kopen na de overdracht van Dias
Conte wil Inter Gervinho tekenen van Parma