Netherlands

Vijf mannen aangehouden na vuurwerkoverlast in Roosendaal

Gerelateerd

Het vuurwerkverbod in ons land wordt steeds verder aangescherpt en dat merken...

In de Arnhemse wijk Geitenkamp was het in de nacht van dinsdag op woensdag...

In Roosendaal wordt de wijk Langdonk al dagenlang geteisterd door...

De politie in Roosendaal heeft dinsdag en woensdag vijf mannen aangehouden. Vier mannen werden dinsdag gearresteerd tijdens ongeregeldheden waarbij zwaar vuurwerk werd afgestoken en brand werd gesticht. Woensdagmorgen is nog een man aan de Elisedonk aangehouden. In zijn woning werd zwaar illegaal vuurwerk gevonden.

Ondanks een samenscholingsverbod gingen dinsdagavond meerdere groepen jongeren de straat op, waarbij zwaar illegaal vuurwerk werd afgestoken en brand werd gesticht. De grootste groep bestond uit veertig jongens en mannen in de leeftijd van 14 tot 30 jaar. Ook werden molotovcocktails op straat gegooid, waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een flat werden vernielingen gepleegd. Verder werden in de wijk Langdonk enkele brandjes gesticht en werden stenen naar politieauto’s gegooid. Er raakte niemand gewond.

Al dagen onrustig

Het is al enkele dagen onrustig in de Roosendaalse wijk Langdonk, omdat groepen jongeren zwaar vuurwerk afsteken. Om de vuurwerkoverlast te bestrijden stelde de gemeente een samenscholingsverbod in, maar desondanks gingen veel jongeren toch de straat op.

“Wat er nu gebeurt, gaat alle perken te buiten”, aldus burgemeester Han van Midden van Roosendaal. “Mensen voelen zich niet meer veilig op straat. Er ontstaat schade en mensen en huisdieren worden dagelijks opgeschrikt door luide knallen. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn en dat vraagt nu om krachtige maatregelen.”

Lees ook: Opnieuw vuurwerkoverlast in Arnhem en Roosendaal: meerdere mensen opgepakt

Na de invoering van het landelijke vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw is in Roosendaal en in andere plaatsen het aantal klachten over vuurwerkoverlast sterk toegenomen.

ANP

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post