Netherlands

Voor het eerst lesbische koppels bij militaire massabruiloft in Taiwan

Voor het eerst hebben lhbti'ers deelgenomen aan de traditionele collectieve bruiloft van het Taiwanese leger. Twee lesbische koppels, onder wie twee officieren, zijn in het huwelijksbootje gestapt.

In Taiwan is het een gebruik dat militairen gelijktijdig trouwen en dat vieren met een groot feest. Dit jaar gaven 188 koppels elkaar het ja-woord. Het ministerie van Defensie roemt de diversiteit van de kersverse koppels als een "open en progressieve stap naar de toekomst".

Vorig jaar ging het parlement van Taiwan als eerste Aziatische land akkoord met de invoering van het homohuwelijk. De eilandstaat staat bekend als een van de lhbti-vriendelijkste plekken in Azië. In de hoofdstad Taipei vindt jaarlijks de grootste Gay Pride van Azië plaats. Morgen wordt die voor de 18e keer georganiseerd.

Sinds de openstelling van het huwelijk voor alle stellen zijn zo'n 4000 lhbti-huwelijken in Taiwan voltrokken. Vorig jaar zouden eigenlijk al drie homokoppels deelnemen aan de militaire massabruiloft, maar zij trokken zich terug.

Inspiratie

Majoor Wang Wi barstte in tranen uit na de huwelijksvoltrekking. "Ik hoop dat de zichtbaarheid van lhbti'ers groter wordt zodat iedereen begrijpt dat wij gewoon een onderdeel van de maatschappij zijn", zei ze tegen persbureau Reuters.

Een andere bruid, luitenant-ingenieur Chen Ying-hsuan, zei te hopen dat soldaten die worstelen met hun geaardheid zullen worden geïnspireerd door de bruiloft. "Weet dat je niet alleen bent."

Football news:

Tot Ziens, Pa Buba Diop. Dankzij jou, leefde ik het meest gedenkwaardige toernooi van mijn jeugd.Grote Senegalezen stierven op hun 42e
Nuno about 2:1 met Arsenal: we speelden geweldig, erg trots. Jimenez herstelde Wolverhampton manager Nuno Espiritu Santo spreekt na de Premier League Ronde 10 wedstrijd tegen Arsenal
Arsenal scoorde 13 punten in 10 openingswedstrijden-het slechtste resultaat in 39 jaar
West Brom kan gekocht worden door Amerikaanse investeerders. De Chinese eigenaar van de club wil 150 miljoen pond
Lampard op Mourinho 's woorden over pony' s: Je hebt Kane, zoon, bale en alli. We vechten allemaal om de Premier League te winnen ... Chelsea manager Frank Lampard reageerde op de woorden van Tottenham coach Jose Mourinho ... Dat spurs niet in aanmerking komen voor de Premier League titel. Zo ziet Jose de situatie vanuit zijn standpunt. Tottenham is echter de beste van de League
Mourinho op het winnen van de Premier League: Tottenham zijn niet in de race, omdat we geen paard, maar een pony
Laurent Blanc: Ik zal terugkeren naar het voetbal, maar bij kinderen. Nu worden coaches gevraagd om de kosten van spelers te verhogen, Ik vind het niet leuk